Arguvandan kısa kısa

Arguvandan kısa kısa -Şehit Tuncay Göksü ilk ve ortaokulu, deneme sınavlarında başarı gösterdi


MALATYA (A.A) - Arguvan Şehit Tuncay Göksu ilk ve ortaokulu, Başarıya Doğru Projesi kapsamında kent genelinde yapılan deneme sınavlarında ilçe birincisi oldu.
     Kaymakam Zafer Oktay, başarılarından dolayı okul idareci ve öğretmenlerini ziyaret etti. Başarıya Doğru Projesi kapsamında kent genelinde 3 deneme sınavı yapıldığını ve Arguvanın bu sınavlarda ilçeler arasında üçüncü olduğunu kaydeden Oktay, Şehit Tuncay Göksu ilk ve ortaokulunun da sınavlarda ilçe birincisi olduğunu belirtti.
     Oktay, çalışmaları dolayısıyla öğretmenler ve idarecilere teşekkür etti, sınavlarda başarı gösteren 8. sınıf öğrencilerine de kaynak kitap hediye etti.
    
     -Sulama göletleri için yer tespitleri yapıldı-
    
     Küresel ısınmalarının etkilerinden üreticilerin korunması adına yapılması planlanan Arguvandaki sulama göletleri için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Ali Asgar Ekici ile ziraat yüksek mühendisi Mehmet Kaya, yer tespit çalışması yaptı.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göletlerin Yazıbaşı, Tatkınık, Kömürlük ve Akören köylerine yapılmasının uygun olacağı yönünde karar verildiğini kaydetti. İsa köydeki sulama göletinin de rehabilitasyondan geçirileceğini anlatan Kaya, buranın üreticilerin kullanımına sunulmasının planladığını söyledi.
     İlçenin 200 bin dekar arazisi bulunduğunu anlatan Kaya, bu arazilerin tamamında kuru üretim yapıldığını, sulama göletlerinin oluşturulmasıyla alanın büyük bir kısmının sulanabilir hale geleceğini vurguladı. Sulu üretimin yapılmasıyla ilçedeki üretim modelinin değişeceğine işaret eden Kaya, ayrıca ekonomik büyüme sağlanacağını, ilçenin tarımsal üretim potansiyelinin de artacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Arguvandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER