Arıcılık destekleniyor

Arıcılık destekleniyor -Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince arıcılara polen tuzaklı kovan altlığı dağıtıldı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince arıcılara polen tuzaklı kovan altlığı dağıtıldı.
     İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen dağıtıma, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ile arıcılar katıldı.
     Akdoğan, yaptığı konuşmada, köylere götürdükleri hizmetlerin yanı sıra eğitim, spor, güvenlik, tarım ve sağlık alanlarında da katkı sağladıklarını belirterek, 2010 yılından itibaren Arıcılar Birliği ile ortak projeler yürüttüklerini söyledi.
     Arıcılar Birliği ile yaptıkları projeler kapsamında yarısı üreticiden, yarısı İl Özel İdaresinden karşılanmak üzere 2010 yılında 10 bin, 2011 yılında 7 bin 500, 2012 yılında 20 bin ve 2013 yılında 40 bin lira olmak üzere bugüne kadar toplam 77 bin 500 lira katkı sağladıklarını ifade eden Akdoğan, bu katkıya paralel olarak arıcılığın ivme kazanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
     Gümüşhanenin zengin florası ve coğrafi yapısıyla arıcılık açısından Türkiyenin sayılı bölgelerinden biri olduğunu kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Irkın ise mevcut potansiyelin değerlendirilmesi için arıcılığı teşvik ettiklerini söyledi.
     Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül, Gümüşhanede her geçen yıl arıcılıkta büyük mesafeler kat ettiklerini, 2008 yılında kayıtlı 120 üye ve 7 bin koloni bulunurken bugün 380 üye ve 40 bin koloniye yükseldiklerini ifade etti.
     Hedeflerinin üye sayısını 500, koloni sayısını da 50 bine çıkarmak olduğunu belirten Gül, yıllık bal üretimi 450-500 ton olan Gümüşhanede bu rakamı 600-700 tona yükseltmek istediklerini, buna paralel arıcıları sadece bal üretimine değil de polen, propolis gibi ürünleri de üretmeye teşvik ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Arıcılık destekleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER