Arıcıya destek ödemesi

Arıcıya destek ödemesi -Alanyada 233 arıcıya 17 bin 520 arı kovanı için 140 bin 160 lira destek ödemesi yapıldığı bildirildi


ANTALYA (A.A) - Alanyada 233 arıcıya 17 bin 520 arı kovanı için 140 bin 160 lira destek ödemesi yapıldığı bildirildi.
     Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, yaptığı açıklamada, Alanyada 30 ve üzeri kovanı olan 261 civarında kayıtlı arıcı bulunduğunu açıkladı. Alanyada 233 arıcıya 17 bin 520 arı kovanı için 140 bin 160 lira destek ödemesi yaptıklarını söyleyen Rüzgar, arıcılığın fazla sermaye gerektirmeyen bir iş olduğunu kaydetti.
     Arıcılığın toprağa bağımlı olmaması ve kısa zamanda gelir getiren bir üretim dalı olması nedeniyle tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Rüzgar, arıcılara her zaman her konuda teknik destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
     Bu kapsamda arıcılığı yaygınlaştırmak için Alanyada kurslar açtıklarını belirten Rüzgar, son kursa 74 kişinin katıldığını bildirdi. Bu kurslarla kursiyerlere arıcılığı sevdirmek, mesleği öğretmek, arıcılığın modern yöntemlerle ve teknolojik gelişmelere uygun olarak yapılmasını sağlamak istediklerini kaydeden Rüzgar, Ülke ve aile ekonomisine önemli katkıda bulunacağına inandığımız bu mesleği tekniğine uygun olarak öğretmek amacıyla kurslar düzenliyoruz. Son olarak 74 kursiyerin katıldığı bir eğitimin ardından şubat ayında sınav düzenledik. 59 kişinin katıldığı bu sınav sonunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifikalarını ileri günlerde vereceğiz diye konuştu.
     Rüzgar, arıcılığın teknik bilgi ve beceri gerektiren bir meslek olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Arıcıya destek ödemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER