Arılar bal, üreticiler kalite yarışında

Arılar bal, üreticiler kalite yarışında -Çukurova bölgesinde, portakal çiçeklerinin açmasıyla birlikte arılarda bal, üreticiler de kaliteli bal üretimi yarışı başladı


OSMANİYE (A.A) - Çukurovada, portakal çiçeklerinin açmasıyla birlikte arılarda bal, üreticilerde kaliteli bal üretimi yarışı başladı.
     Osmaniye Arıcılar Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıcıların yayla mevsimine hazırlandığını, arıların gelişmesi ve bal üretebilmesi için yoğun bir çalışma yapıldığını ifade etti.
     Kaliteli bal üretimini önemsediklerini ve son zamanlarda yapılan denetimleri önemsediklerini ifade eden Gaffaroğlu, "Çünkü vatandaşlara kaliteli balın ulaşması bizim işlerimizi de etkiliyor. Bakanlığın hazırladığı Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği ile balın prolin değerinin artırılması, arıcıları kendi aralarında yarış yapmaya da teşvik etti. Sahte balla mücadele ne kadar etkili olursa bal üreticileri de o kadar mutlu olur. Artık piyasada katkı maddesi içeren hileli ve sahte balların satılmasını istemiyoruz" dedi.
     Gaffaroğlu, uygulamalar sayesinde arıcılar arasında rekabet oluştuğunu, vatandaşın artık daha kaliteli bal tüketmesinin sağlandığını söyledi.
     Arıcıların da denetlenmesini talep eden Gaffaroğlu, "Arıcılarımızın da yerinde yani sahada denetlenmesini, uygun kovan kullanıp kullanmadıklarını, verimi arttırmak için hangi koşullarda çalışma yaptıklarını bizzat görmelerini istiyoruz. Bu yapıldığında arıcılarımız işinin ve hizmetinin farkında olacak" diye konuştu.
     Emin Gaffaroğlu, okullarda sütün yanı sıra bal dağıtımının da yapılabileceğini, bu konuda bakanlığı desteğini beklediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Arılar bal, üreticiler kalite yarışında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER