Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Vanda bulunan Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, vatandaşlarla bir araya geldi -Heyet Başkanı Paker: "Bundan sonra Türkiyede Kürtlerin haklarının yanında, insan hakları da egemen olacak" (Fotoğraflı-G


VAN (A.A) - Vanda bulunan Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, vatandaşlarla görüştü.
     Beşyol Meydanındaki Hz. Ömer Camisinde cuma namazı kılan heyet üyeleri Ayhan Ogan, Mahmut Arslan ve Abdurrahman Kurt, namazın ardından Heyet Başkanı Can Paker ve diğer üyelerle Dabbağoğlu ve Ahmed-i Hani parklarına giderek vatandaşlarla sohbet etti.
     Heyet üyelerine yoğun ilgi gösteren ve taleplerini dile getiren vatandaşlardan Ramazan Alan, Türkiyeye barış gelmesi gibi onurlu bir görevi üstlendikleri için heyete teşekkür etti.
     Alan, Kürt halkının hiçbir zaman barış talebinden vazgeçmediğini belirterek, çok sayıda gencin ölümüne neden olan çatışmalı sürecin son bulmasını istedi.
     Bölgede yaşayan insanların barışa inandıklarının batıya anlatılması gerektiğini vurgulayan Alan, devlet arşivlerinin açılarak insanlara yapılan işkencelerin tüm kesimlere gösterilmesini istediklerini ifade etti.
     Türkiyede 30 yıldır kanayan bir yara olduğuna işaret eden Seyit Han ise Kürtlerle Türklerin buluşturulması ve aradaki uçurumun kaldırılmasının herkesin görevi olduğunu söyledi.
     Süreçten umutlu olduğunu anlatan Han, Kürtlerin taleplerinin karşılanmasıyla sürecin daha hızlı ilerleyeceğini bildirdi.
     Sürecin Türkiye için son bir şans olduğuna dikkati çeken Mehmet Ataş da ülkede barış olmasını istemeyenlerin iyi düşünmesi gerektiğinin altını çizdi.
     Süreci eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu bölgeye davet eden Ataş, "O eleştirilerini gelsinler burada yapsınlar. Onları bölgeye davet ediyoruz. Bu ülkeyi sevmiyor ve barışa katkı sunmuyorlar, bari köstek olmasınlar. Allah bu topraklara en güzel barışı nasip etsin" dedi.
    
     -Heyet Başkanı Paker-
    
     Heyet Başkanı Can Paker de bölgedeki vatandaşların ne kadar büyük acılar çektiğini bildiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:
     "Ancak Türkiyede yeni bir dönem başladı. Bundan sonra Türkiyede Kürtlerin haklarının yanında insan hakları da egemen olacak. Türkiyedeki bütün halklar, insan hakkının tam anlamıyla uygulanmasını hak ediyor. Bölgede müthiş bir barış iradesi gördük. Bunun artık geri dönüşümü yok. Bizim güçlü olmamız için sizin sesinizin sürekli çıkması lazım."
     Vatandaşlarla görüştükten sonra esnafı da ziyaret eden heyet üyeleri, girdikleri bazı iş yerlerinde vatandaşlarca güllerle karşılandı.
    
     Muhabir: Cemal Aşan / Levent Harman
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER