Artan anız yangınlarına karşı önlem alınacak

Artan anız yangınlarına karşı önlem alınacak -Vali Coş, son günlerde artan ve şehir merkezini olumsuz etkileyen anız yangınlarına karşı önlemler alınacağını bildirdi


ADANA (A.A) - Vali Hüseyin Avni Coş, son günlerde artan ve şehir merkezindeki yaşamı olumsuz etkileyen anız yangınlarına karşı önlemlerin alınacağını bildirdi.
     Coş, anız yangınlarına karşı Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çiftçilerin hasadın ardından yapılan uyarılara rağmen anız yakmaya devam ettiklerini söyledi.
     Adananın Türkiyenin önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu belirten Coş, yeni ürünlere hazırlamak için anız yakma yöntemine başvurulmasının tarladaki canlıların yanı sıra şehir merkezindeki yaşamı da olumsuz etkilediğini belirtti.
     Anız yangınları sonucu kentin üzerini duman tabakasının kapladığını ifade eden Coş şunları kaydetti:
     Anız yangınları ile ilgili çalışmalarımız tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordine içerisinde devam ediyor. İlimiz hudutları dışında da yakılan anızların rüzgarında etkisiyle ilimize kadar geliyor. Bununla da ilgili çalışmalarımız sürüyor. Anız yakanlar ile ilgili gerekli cezai işlemlerin yanında, vatandaşlarımızı da bilgilendirerek toprağın korunması ile ilgili gerekli bilgilendirilmeler yapılıyor.
     Toplantıya, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Jandarma Komutanı Albay Murat Koç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Orman Bölge Müdür Vekili Zafer Çetin ve İtfaiye Daire Başkanı Adil Deveci katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Artan anız yangınlarına karşı önlem alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER