Artvinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Artvinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi


ARTVİN (A.A) - Artvinde, Hatila Vadisi Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
     Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Doğa Koruma Milli Parklar Artvin Şube Müdürü Faruk Bucak, Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektör Yardımcısı Aydın Tüfekçioğlu ile diğer ilgililer katıldı.
     Toplantıda, Orman Yüksek Mühendisi Nihat Öz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Salih Terzioğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Karayel, AÇÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Hilal Turgut, veri ve kaynak bilgilerini değerlendirdi.
     Bucak, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında Türkiyede toplam 40 adet milli park alanı bulunduğunu belirterek, Bunlardan 3ü Artvinde yer alıyor. Artvinde bulunanlardan biri, Kaçkar Dağları Milli Parkıdır. Bu alanın yüzde 90lık kısmı Rizede olmakla birlikte, yüzde 10u Yusufeli ilçemizde bulunmaktadır. İkinci milli parkımız Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı, üçüncü milli parkımız ise Hatila Vadisi Milli Parkıdır dedi.
     Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı planının 1998de yürürlüğe girdiğini ifade ederek, Hatila Vadisinin planı ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılının Haziran ayı içinde ihale edildi. Bu süre içinde alanda veri toplama işlemi sonuçlandırılarak, son aşama olan planlama aşamasına gelindi diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artvinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER