Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duman: Üniversitemiz Artvinin kültürel yaşamına sürekli ve yoğun destek sağlamaktadır


ARTVİN (A.A) - Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, üniversitenin, Artvinin kültürel yaşamına sürekli ve yoğun destek sağladığını söyledi.
     Duman, Rektörlük toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, üniversitedeki akademik örgütlenme, fiziki mekan gelişimi, üniversite-kent etkileşimiyle üniversitenin öncelikli sorunları hakkında bilgi verdi.
     Artvin Çoruh Üniversitesinin 17 Mayıs 2007 tarih ve 5662 sayılı kanunla kurulduğunu ifade eden Duman, 2012-2013 akademik yılında İlahiyat Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültesinin kurulmasıyla fakülte sayılarının 7ye yükseldiğini belirtti.
     Üniversite bünyesinde 312 akademik personelle 5 bin 387 öğrenciye eğitim vermeye çalıştıklarını dile getiren Duman, 2012 yılında kurum düzeyinde harcamalar dikkate alındığında Artvin Çoruh Üniversitesi kanalıyla Artvin ekonomisine dahil olan miktar 55 milyon liraya ulaştı. Artvin Çoruh Üniversitesi, Artvinin kültürel yaşamına sürekli ve yoğun destek sağlamaktadır. Kent yönetimiyle birlikte halkın doğrudan katılabildiği çok sayıda şenlik, konser, tiyatro gibi sosyal ve kültürel programlarla ulusal ve uluslararası kongre, bilgi şöleni, konferans gibi etkinlikler yıl boyunca kente kültürel bir dinamizm kazandırmaktadır dedi.
     Duman, Artvin Çoruh Üniversitesinde halihazırda ulaşım, altyapı, barınma ve gelişim için Artvinin fiziki coğrafyasından kaynaklanan alan darlığı sıkıntısının yaşandığını ifade etti.
     Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Duman, daha sonra gazetecilere üniversitedeki laboratuvarları gezdirdi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER