Fenerbahçe'den Belhanda için büyük hamle

Younes Belhanda verdiği kararı kulübüne bildirdi..

Fenerbahçe'den Belhanda için büyük hamle

Fenerbahçe, uzun süredir peşinden koştuğu Younes Belhanda’yı kadrosuna katmak için Montpellier ile yapılan pazarlıklar sonuç vermezse A haberleri'>FIFA kozunu oynayacak. Fas Milli Takımı ile Afrika Kupası’nda yer alan 22 yaşındaki yıldız, Fransız ekibinin Başkanı Louis Nicollin’e haber göndererek, artık Montpellier’de forma giymek istemediğini ve Türkiye’ye gitmesine izin verilmemesi halinde hakkını FIFA’da arayacağını dile getirmişti.

Fenerbahçe'nin eli kuvvetli

Sarı-lacivertliler, teknik direktör Aykut Kocaman’ın ısrarla istediği yıldız futbolcu için Montpellier’e yaptığı 10 milyon Euro'luk teklife resmi cevap bekliyor. Belhanda kulübünün olumsuz tavrını sürdürmesi halinde FIFA’ya gitmeyi planlıyor. Fenerbahçe’den aldığı 3 milyon 250 bin Euro'luk teklifi hayatının fırsatı olarak gören genç yıldız, 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen ayrılma isteğini dile getirecek.

Bu tür davalarda oyunculardan yana tavır alan FIFA’yı düşünürsek, Montpellier’e karşı Fenerbahçe ve Belhanda cephesinin eli kuvvetli. Çünkü Belhanda’nın aldığı 1 milyon avroluk yıllık ücret ve kontratında kalan 1.5 sezon gözönünde bulundurulduğunda Kanarya’nın 10 milyon avroluk teklifi hiç de fena bir rakam değil.

10 milyon Euro

Sarı-lacivertliler, Montpellier’e resmi teklif yaparak, kulübünden futbolcuyla görüşme izni aldıkları için de çok rahat. Bu konuda FIFA’nın Fenerbahçe’ye bir yaptırımı söz konusu olamayacak. Belhanda konusuyla başını ağrıtmak istemeyen Başkan Louis Nicollin’in de bu durumda elinde fazla alternatif kalmıyor. Ya takımda kalmak istemeyen Belhanda’yı 10 milyon avro gibi kimsenin vermediği bir rakama elden çıkaracak ya da FIFA kapılarında mücadele verecek.

Belhanda: Başkana söyledim

2013 Afrika Uluslar Kupası için Fas milli takım kadrosunda bulunan Younes Belhanda, kulüpten ayrılmak istediğini ve bunu Montpellier Başkanı Louis Nicollin’le konuştuğunu, gitmek istediğini başkana açık açık söylediğini dile getirdi. “Durumda herhangi bir değişiklik yok. Fenerbahçe bana Montpellier’nin ödediğinden 3 kat daha fazla para ödeyecek. Ben onlarla anlaştım” diyen 22 yaşındaki oyuncu, basında çıkan Tottenham iddiaları hakkında ise kendisine gelen herhangi bir teklifin olmadığını söyledi.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'den Belhanda için büyük hamle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER