Artvin İŞKUR Müdürü Atan: Artvinde 2012

Artvin İŞKUR Müdürü Atan: Artvinde 2012 yılı itibariyle TYÇPden 3 bin 60 işsiz faydalandı


ARTVİN (A.A) - Artvin İŞKUR Müdürü Aslan Atan, Artvinde 2012 yılı içerisinde Toplum Yararına Çalışma Programlarından (TYÇP) faydalanan işsiz sayısının 3 bin 60 olduğunu bildirdi.
     Atan, yaptığı yazılı açıklamada, İş Başı Eğitim ve Toplum Yararına Çalışma Programlarıyla İŞKURun işsizlik sorununun temelini teşkil eden mesleksizlik sorunuyla yoğun mücadele ettiğini belirtti.
     Meslek edinmek ya da mesleğini geliştirmek isteyenlere yönelik mesleki eğitim kurslarının geçici iş imkanı sağlamanın ötesinde işsizlerin iş gücü piyasasından uzak kalmamasını sağladığı vurgulayan Atan, şöyle devam etti:
     Bu programlar sayesinde işsiz insanlarımız toplumla barışık birer vatandaş haline geldi. Bu projeler özellikle işsizliğin yoğun fakat iş alanlarının kısıtlı olduğu Artvinde de yoğun olarak uygulanmaktadır. 2012 yılı itibariyle TYÇPden ilimizde faydalanan işsiz sayısı 3 bin 60dır. Bu projeler özelliğine göre ilimizdeki kamu hizmeti veren vatandaşlarımızla, birebir alakalı kurumlarımızla projenin türüne göre genellikle 6 ve 8 ay süreyle yapılmıştır. 1 Eylül 2012 tarihi itibariyle projelerden faydalanma süresi dokuz aya çıkarılmıştır. TYÇP ile ilgili yapılan bu değişiklik sadece projelerin süresiyle sınırlı kalmayıp projelerden faydalanan vatandaşlarımızın bekleme süreside 24 aydan 3 aya indirilmiştir. Yani her yıl vatandaşlarımız projeler devam ettiği müddetçe bu projelere azami olarak yıl içerisinde dokuz ay çalışabilme imkanına kavuşmuşlardır.
     Kurumun hizmetlerinde insan unsurunun oldukça önemli rol oynadığını ifade eden Atan, şunları kaydetti:
     İŞKURun bu açıdan son dönemde yapmış olduğu çok önemli olaylardan biri ise kuruma alınan iş ve meslek danışmanları olmuştur. İşsizlere danışmanlık yapmak amacıyla açılan bu kadrolara atanan arkadaşlarımız hızlı bir şekilde işe koyulmuş ilimizdeki iş arayan vatandaşlarımıza ve iş gücü talebinde bulunan işletmelerimize gönüllü rehberlikte bulunmuşlardır. İlimizde görev alan bu arkadaşlarımız bin 957 açık iş almış, bu açık işlerin bin 554 tanesi işe yerleştirilerek karşılanmıştır. Artvinde İş ve Meslek Danışmanlarımızca işsiz vatandaşlarımıza yönelik bin 722 vatandaşımıza bireysel danışmanlık hizmeti verilmiştir. Ayrıca İş Başı Eğitim Programından da 210 işsiz faydalanmıştır ifadelerini kullandı.
     Artvin Çalışma ve İş Kurumu olarak kadınların da istihdama katılmasını çok önemsediklerini belirten Atan, TYÇP ve İşbaşı Eğitim faaliyetlerinden 2012 yılı içerisinde kadın katılımcı sayısının bin 42 olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin İŞKUR Müdürü Atan: Artvinde 2012 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER