Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özel: "Bir ilin esnafının, tüccarının çökmesi, o ilin çökmesi demektir"


ARTVİN (A.A) - Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, "Bir ilin esnafının, tüccarının çökmesi, o ilin çökmesi demektir" dedi.
     Özel, TSO toplantı salonunda, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin ile ortak basın açıklaması yaptı.
     Özel, Artvin ekonomisinin gün geçtikçe genel ve yerel nedenlerden dolayı kan kaybettiği savundu.
     Kamu kuruluşlarının sosyal tesislerinin vatandaşa açık hizmet vermesinin sakıncalarının defalarca gerek ilgili odalar gerekse ticaret erbabı tarafından birçok platformda dile getirildiğini ifade eden Özel, "Bu seslenişler neticesinde kurum amirleri geçici pansuman tedbirler alsalar da bu uygulamalar hiçbir zaman süreklilik arz etmemiş, hatta çoğu zaman çoğalarak devam etmiştir. Bugün gelinen noktada yine söz konusu durum devam etmektedir" diye konuştu.
     Artvin ekonomisinin, üretken sektör veya sektörlere dayalı işleyişle yaşayan bir ekonomi olmadığını belirten Özel, şunları söyledi:
     "İlimiz piyasasında nakit para döngüsünün büyük oranı sabit gelirli vatandaşların harcamalarıyla işlemektedir. Bu durum, genel ekonomik politikaların ve interaktif alışverişin menfi yönde etkileriyle birleşince ilimiz ekonomisi her geçen gün kan kaybetmektedir. Bütün iş alanlarında olduğu gibi özellikle hizmet sektöründe iştigal eden esnaf ve tüccarımız, bu durumdan katmerli bir şekilde olumsuz etkilenmektedir. Kamuya ait misafirhane ve yeme içme ünitelerinin, kanunen kimlere hizmet vermesi gerektiği açık olarak belirtilmişken uygulanan sivil vatandaşa açık hizmet anlayışının devam etmesini üzüntüyle karşılıyoruz."
     Özel, ulusal ölçekte yaygın market zincirlerinin Artvin esnafı ve tüccarı üzerinde yıkıcı etkiler yarattığını, her geçen gün artarak devam eden bu etkinin, önümüzdeki süreçte daha vahim sonuçlar doğuracağını öne sürerek, ulusal market zincirlerinin yayılışının yasal düzenlemelerle kontrol altına alınmasını istedi.
     Görünüşte vatandaşın lehine görünen bu alışveriş alanlarının, uzun vadede yöre ekonomisine büyük darbeler vuracağını iddia eden Özel, "Artvinde esnafı, tüccarı, işçisi, memuru, çiftçisi, öğrencisi, emeklisi ile hep beraber yaşıyoruz. Bir ilin esnafının, tüccarının çökmesi, o ilin çökmesi demektir" dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER