ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın:

ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın: -Su zengini bir kent olmamıza rağmen, kaynaklarımızın ömrünü uzatmak gibi bir sorumluluğumuz var


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürü Fethi Yalçın, Su zengini bir kent olmamıza rağmen, kaynaklarımızın ömrünü uzatmak gibi bir sorumluluğumuz var dedi.
     ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın, Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılının Uluslararası Su Dayanışma Yılı ilan edildiğini hatırlattı. Dünya nüfusunun hızlı artışına karşılık, içilebilir su kaynaklarının 6 kat daha azaldığını vurgulayan Yalçın, Birleşmiş Milletler raporuna göre su sorununun artık global hale geldiğine işaret etti.
     Kurum olarak su konusundaki işbirliği ve dayanışmayı desteklediklerini belirten Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Türkiye genelinde kişi başına düşen yıllık su miktarı bin 430 metreküp. Su zengini bir kent olmamıza rağmen, kaynaklarımızın ömrünü uzatmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bunun yolu da korumaktan ve israf etmemekten geçiyor. Bunun için abonelerimize dönük tasarruf yöntemleri hakkında bilgilendirici bir el kitabı sunuyoruz. Su gelecektir, çocuklarımızın geleceğini yok etmeyelim.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER