ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez:

ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez: -Türkiye ve Türklere yönelik terör örgütleri, çoğunlukla aynı kaynaklardan besleniyor ve gerektiğinde işbirliği yapıyorlar -Asala-PKK ittifakı yeni bir şey değildir. Bu işbirliği 1980


ERZURUM (A.A) - Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türkiye ve Türklere yönelik terör örgütleri, çoğunlukla aynı kaynaklardan besleniyor ve gerektiğinde işbirliği yapıyorlar dedi.
     Eğilmez, yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni Asala terör örgütü ile PKKnın kolektif çalışmalar yürüten bir yapıya sahip olduğunu, kuruluş amaçları, hedefleri ve beslendikleri odakların da aynı olduğunu belirterek, söz konusu örgütleri kuranlar ve yönlendirenlerin aynı merkezler olduğunu ileri sürdü.
     Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, Asalanın 20 Ocak 1975de Lübnanda kurulduğunun tahmin edildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Ancak kesin bilgi olduğunu söyleyebilmek zordur. Lideri Agop Agopyandır. Ancak lideri hakkında da çeşitli spekülasyonlar vardır. Bu onun gerçek ismi midir- Bu bile belli değildir. Sol görüşlü bir örgüttür. SSCB tarafından kurdurulduğu da iddia edilmektedir. Bu görüşe göre örgütü kurmak ve eğitmek için Filistinli sol fraksiyonlar kullanılmıştır.
     Türkiye ve Türklere yönelik terör örgütleri, çoğunlukla aynı kaynaklardan besleniyor ve gerektiğinde işbirliği yapıyorlardı. PKK ve Asala-terör örgütleri, 8 Nisan 1980 tarihinde Lübnanın Sidon kentinde ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiyeye karşı bir deklarasyon yayınlamışlardı. Ancak bu olayın tepki çekmesi üzerine ilişkilerin gizli olarak sürdürülmesi kararlaştırıldı. Toplantının ardından 9 Kasım 1980de Türkiyenin Strazburg Başkonsolosluğu, 19 Kasım 1980de ise Roma Türk Hava Yolları bürosu saldırıya uğramış ve bu eylemler PKK ve Asala tarafından ortaklaşa üstlenilmişti.
     30 Kasım 1980 tarihinde Tahranda dağıtılan Asala-PKK ortak bildirisinde Ermeni, Kürt ve Arap halklarının bölgede emperyalizme ve Türkiyeye karşı işbirliği yapmaları gerektiğinin dile getirildiğini bildiren Eğilmez, 1987 yılında PKK ile Ermeniler arasında, 1987 yılında ve 18 Nisan 1990 tarihinde iki anlaşma yapıldığını kaydetti.
     PKK ve Asalanın sadece Türkiye konusunda değil, Kafkasyada da ortak eylem kararına vardıklarını anlatan Eğilmez, 19-20 Mayıs 1992 tarihinde bir grup PKK terör örgütü mensubu, 3 araçla İranın Urumiye kentinden Ermenistana geçmişler ve Azeri Türklerine karşı savaşmışlardı. Yani Asala-PKK ittifakı yeni bir şey değildir. Bu işbirliği 1980lerden beri vardır ve hala devam etmektedir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Muharrem Aksakallı / Emine Konuk
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER