Atatürkün Antalya gelişinin 83üncü yıl dönümü

Atatürkün Antalya gelişinin 83üncü yıl dönümü -ATSO Başkanı Budak: -Aradan geçen 83 yılda Antalya büyümüş, zenginleşmiş, değişmiş, fakat Atatürkün hatırasının heyecan ve gururunu ilk günkü gibi korumuştur


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Aradan geçen 83 yılda Antalya büyümüş, zenginleşmiş, değişmiş, fakat Atatürkün hatırasının heyecan ve gururunu ilk günkü gibi korumuştur dedi.
     Budak, Atatürkün Antalyaya gelişinin 83üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptağı yazılı açıklamada, Atatürkün 6 Mart 1930da geldiği Antalyada Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir sözleriyle Antalyayı onurlandırdığını kaydetti.
     Atatürkün Kurtuluş Savaşından sonra genç Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak ülküsüyle dünyaya örnek, kültür ve sanayileşmeye dayalı bir kalkınma hareketi başlattığını ifade eden Budak, şöyle devam etti:
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Yurdun her köşesini karış karış dolaşarak halkın sorunlarını yerinde tespit eden, halkı yüreklendiren, il ve ilçelere kalkınma vizyonu veren, tarihi ve doğal güzelliklere o dönemde görülmemiş bir biçimde sahip çıkan ve bu hususta farkındalık oluşturmaya çalışan Atatürk, hiç şüphesiz ki, Antalya dünyanın en güzel yeridir sözleriyle Antalyaya olan hayranlığını dile getirmiş ve şehrimizi onurlandırmıştır. Aradan geçen 83 yılda Antalya büyümüş, zenginleşmiş, değişmiş, fakat Atatürkün hatırasının heyecan ve gururunu ilk günkü gibi korumuştur.
     Antalyanın 83 yıllık heyecanının ve gururunun hiç eksilmediğini belirten Budak, Fakat bugün yalnızca onu anmakla yetinmemeliyiz. Atamızın, Beni övme sözlerini bırakınız. Gelecek için neler yapacağız, onlardan bahsediniz sözüne uyarak, Antalyamızın güzelliğine ilişkin takdir sözlerine o günkü gibi layık olmak için hep birlikte, daha büyük heyecanla, daha büyük sorumlulukla ve daha fazla çalışmalıyız ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Atatürkün Antalya gelişinin 83üncü yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER