Atatürkün Elazığa gelişinin 75. yıl dönümü

Atatürkün Elazığa gelişinin 75. yıl dönümü -Vali Muammer Erol: Ulu Önder Atatürkün ilimizi ziyareti bir onur payesi, bir kıvanç nişanesi olarak yıllardır Elazığın hafızasında özenle saklanmaktadır


ELAZIĞ (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Elazığa gelişinin 75. yıl dönümü törenle kutlandı.
     Elazığ Garında düzenlenen törende, halk oyunları gösterileri sunuldu, askeri bando marşlar çaldı. Atatürkün kente gelişinin temsil edildiği törende, öğrenciler taşıdıkları Türk bayrağını Vali Muammer Erola takdim etti.
     Erol, törende yaptığı konuşmada, Atatürkün, 17 Kasım 1937 Çarşamba günü Elazığa teşrif ettiğini anımsattı. Mustafa Kemal Paşayı büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılayan Elazığ halkının büyük insan ve devlet adamını bağrına bastığını anlatan Erol, Yıllar süren milli mücadele döneminde tüm olumsuzluklara göğüs geren, çok sayıda şehit ve gazi verme pahasına Atasını yalnız bırakmayan Elazığ halkı, 17 Kasım 1937 günü genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle Atalarına olan sevgi ve bağlılıklarının bir ifadesi olarak Elazığ Garına akın etmiş dedi.
     Atatürkün Elazığa gelişinin 75. yıl dönümünde de aynı heyecanı ve sevinci bir kez daha hep birlikte yaşadıklarını belirten Erol, şunları söyledi:
     Mustafa Kemal Atatürkün ilimizi ziyaretinin önemli bir yönü de ilimizin Mamuretül Aziz olan isminin kendilerinin uygun görmeleri ve talimatları üzerine değiştirilmesi, bol rızık ve bereket anlamını içeren Elazık adının verilmesidir. Elazık ismi daha sonra belediye meclisi kararıyla Elazığ olmuştur. Ulu Önder Atatürkün ilimizi ziyareti bir onur payesi, bir kıvanç nişanesi olarak yıllardır Elazığın hafızasında özenle saklanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürkü ve bize bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.
     Törenin ardından katılımcılar bando eşliğinde Hükümet Konağına yürüdü. Vali Erol, Garnizon Komutanlığı adına Kurmay Albay Zülfü Berhoğlu ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Selmanoğlu, bugünün, Elazığ halkının Atasını coşkuyla karşıladığı, saygıyla andığı ve gururla yad ettiği günün yıl dönümü olduğunu söyledi.
     Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün 75 yıl önce bugün Elazığı onurlandırdığını hatırlatan Selmanoğlu, Atatürkün büyük bir coşku, heyecan, gurur ve onurla karşılandığını ifade ederek, İşte bizler de şu an o günü yaşıyor gibi heyecanlı, gururlu ve mutluyuz. Elazığda o gün adeta bir bayram yaşanır. Halkımız Atasına kavuşmanın, ona ulaşmanın, bağlılığını göstermenin tatlı heyecanını yaşar dedi.
     Atatürkün emanet ettiği maddi ve manevi mirasa sahip çıkarak ülkenin her beldesini geliştirmek ve bu ülkenin her ferdine en güzel mutlulukları sunmak durumunda olduklarını belirten Selmanoğlu, 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, özellikle son dönemlerde gerçekleştirilen hizmetler ve uygulanan politikalarla dünyanın saygın devletleri arasında yerini almıştır. Bugün Atatürkün ismini verdiği Elazığımız da onun gösterdiği hedefler doğrultusunda gelişen modern bir şehir olmak noktasında önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Elazığımız, dün olduğu gibi bugün de yarın da demokrasinin, Cumhuriyetin, bölünmez bütünlüğün, milli birliğin onurlu destekçisi ve savunucusu olmaya devam edecektir diye konuştu.
     Törenin ardından katılımcılar, Atatürkün Elazığ ziyaretinde kaldığı Öğretmenevindeki odayı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya - İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Atatürkün Elazığa gelişinin 75. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER