Atatürkün Mersine gelişinin 90. yıl dönümü

Atatürkün Mersine gelişinin 90. yıl dönümü -Ekonomi Bakanı Çağlayan: -Atatürkün, (Mersinliler, Mersine sahip çıkınız) sözüne tüm Mersinli hemşehrilerim sahip çıkmaktadır


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Atatürkün Mersine gelişinin 90. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Çağlayan, mesajında, vatan topraklarının işgaline karşı, ilk kurşunun atılmasıyla Anadolunun her tarafına yayılan kurtuluş mücadelesinin, destanlarla dolu olduğunu belirtti.
     Kurtuluş mücadelesinde ülkenin dört bir yanında destanların yazıldığını ifade eden Çağlayan, mesajına şu ifadelere yer verdi:
     Kurtuluş Savaşında Fransızların işgaline maruz kalan Mersin, Fransız işgalinden kurtarılmış, Mustafa Kemal Atatürkün Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmadan önce, 1923 yılında Mersine gelişiyle Mersinliler moral bulmuş, yaralarını sarmaya başlamıştır. Mersinin tarihinde önemli dönüm noktalarından olan bu anlamlı günde Büyük Atatürkün, (Mersinliler, Mersine sahip çıkınız) sözüne tüm Mersinli hemşehrilerim sahip çıkmaktadır. Hemşehrilerim, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içinde Her şey Mersin için düsturuyla çalışmaktadır. Bugün Mersin, ekonomisiyle, ticaretiyle, sosyal ve kültürel yaşantısıyla, Türkiyenin önde gelen kentlerinden biri olduğu gibi, Doğu Akdenizin de incisi konumundadır. Son yıllarda her alanda gerçekleştirilen yatırımlar Mersinin gücüne güç katmakta, Mersinin geleceğini şekillendirmektedir. Bu vesileyle, Mersinli hemşehrilerimizin Atatürkün Mersine gelişinin 90. yılını kutluyorum.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Atatürkün Mersine gelişinin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER