Atatürkün Trabzonu ilk ziyareti

Atatürkün Trabzonu ilk ziyareti -Mustafa Kemal Atatürkün Trabzonu ilk ziyaretinin 88. yıl dönümü törenlerle kutlandı


TRABZON (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Trabzonu ilk ziyaretinin 88. yıl dönümü törenlerle kutladı.
     Valilik önünde yapılan törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
     Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, ülkenin düşman işgalinden kurtuluşunun kesin hamlesi olan Büyük Taarruz ve Dumlupınar Zaferinin 2. yıl dönümü törenlerini gerçekleştirdikten sonra gemiyle Karadenize açıldığını ve başka bir yere uğramadan 15 Eylül 1924 günü Trabzonlularla buluştuğunu ifade etti.
     Atatürkün bıraktığı mirasın önemi ve değerinin, günümüzde yaşanan gelişmelerle bir kez daha ortaya çıktığını belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
     Nitekim, yine onun önderliğinde 1936 yılında imzalanan Montrö Antlaşmasının hem ülkemiz, hem de Karadeniz Havzasının güvenliği açısından ne kadar hayati bir anlaşma olduğu açıkça görülmektedir. O halde, 20. yüzyıla damgasını vuran bir liderin ve milletin evlatları olarak bize düşen görev, onun idealleri olan tek vatan, tek bayrak ülküsünden taviz vermeden son yıllarda iç ve dış yıkıcı teşebbüslere karşı tek yürek olarak devam etmeyi ve insan sevgisi uygarlık idealini sürdürmektir. Mustafa Kemal Atatürkün Trabzonumuzu ilk ziyaretlerinin 88. yıl dönümünü hep birlikte kutlamaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.
     Konuşmaların ardından gün dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları verildi.
     Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Atatürk Koşusunda dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler de verdi.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Atatürkün Trabzonu ilk ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER