Atık Pil Toplama Kampanyasında ikinci olan

Atık Pil Toplama Kampanyasında ikinci olan okula plaket


YOZGAT (A.A) - Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından Yozgattaki okular arasında yapılan Atık Pil Toplama Kampanyasında ikinci olan 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okuluna plaket verdi.
     Çevre Günü nedeniyle, beraberinde belediye meclis üyeleri Memiş Yakın, Yaşar Canbolat, çevre mühendisi Resul Kaplan ile 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulunu ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, okul müdürü Ahmet Mülazımoğlu ve Çevre Kulübü Sorumlusu Müdür Yardımcısı Ömer Buluta, çevreye göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, birer plaket verdi.
     Şimşek, burada yaptığı konuşmada, küçük bir kalem pilin 800 bin litre suyu kirlettiğine ve 4 metrekare toprağı kullanamaz hale getirdiğine dikkati çekerek, pil gibi kirletici atıkların ayrı toplanması gerektiğini söyledi.
     Sorgunu temiz ve yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek için uğraştıklarını belirten Şimşek, Belediyemiz çalışmaları ile her geçen gün bu durumu halkımıza anlatmaya çalışmaktadır. Bugün de bunun sonuçlarını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu çalışmaların büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla devam edeceği umuyorum dedi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen/Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Atık Pil Toplama Kampanyasında ikinci olan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER