Atıl durumdaki İl Özel İdaresi binası

Atıl durumdaki İl Özel İdaresi binası -AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Tabur: -Keşke demeden bir an önce yasal alt yapısı oluşturulup binanın yıkımının tamamlanması, Antalyamızın bu ayıplı tehditten kurtuluşu olacaktır


ANTALYA (A.A) - AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Yaşar Tabur, deprem ya da herhangi bir dış etkene maruz kalmadığı halde kolonları zarar gördüğü için kullanılamaz hale gelen İl Özel İdare binasının acilen yıkılması gerektiğini bildirdi.
     Tabur, yaptığı yazılı açıklamada, İl Özel İdaresi hizmet binasının 1982 yılında hizmete açıldığını ve 2004 yılından bu yana kullanılamadığını hatırlattı. Binanın kent merkezinde can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini kaydeden Tabur, kamu zararı oluşması ihtimali nedeniyle binanın yıkılmadığını vurguladı.
     Tabur, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Yıkım kararının altına imza koymayı düşünen meclis üyesi arkadaşlarımız daha sonra kamu zararı tespiti olması ihtimali ve bu zararın kendilerine rücu ettirilmesinden endişe etmektedirler. Vali Beyin özellikle Van depreminden sonra güçlendirme fikrinden vazgeçmesi neticesinde tekrar görüşülmesi için İl Genel Meclisine havale etmiş olduğu konu, 2014 yerel seçimlerinden sonraya ötelenmiş görünüyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdare Meclisi sonlanacağı için kangren haline dönüşmüş olan bu sorun 2014 sonrası oluşacak Büyükşehir Meclisine havale edilmiş oluyor. Bu konuda yetki ve sorumluluğu başkasına atma çabası, oluşabilecek kamu zararına muhatap olma endişesinden kaynaklanıyor. Peki aynı kaygıları Belediye Meclisi de taşıyacak olursa ve bu sebeple karar almak yerine sürüncemede bırakmayı tercih ederse bu süreç ne zamana kadar devam edecek- Bu bina ayakta durmakta zorlanırken, herhangi bir yer sarsıntısı ya da kendiliğinden yıkılma ihtimali devam etmekte iken, böylesi kötü bir olayın gerçekleşmesi durumunda, bunun vebalini kim ya da kimler üstlenecektir- Böylesi bir faciada devasa binanın herhangi bir nedenle yıkılması sonucu çevresi de büyük zarar görecek, muhtemeldir ki can kayıpları olabilecektir. Keşke demeden bir an önce yasal alt yapısı oluşturulup binanın yıkımının tamamlanması, Antalyamızın bu ayıplı tehditten kurtuluşu olacaktır.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Atıl durumdaki İl Özel İdaresi binası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER