Muş Valisi Çınar:

Muş Valisi Çınar: -İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde bir yandan israfı engelledik, bir yandan da kurumun bütçesini artırdık


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde bir yandan israfı engelledik, bir yandan da kurumun bütçesini artırdık dedi.
     İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çınar, özel idarenin, köy yollarında yaptığı asfalt çalışmasıyla adeta rekor kırdığını söyledi.
     Çınar, geçen yıl yaz sezonunda 400 kilometreden fazla asfalt çalışması yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:
     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde bir yandan israfı engelledik, bir yandan da kurumun bütçesini artırdık. İsrafı yüzde 100 engelledik diyemeyiz. Ama büyük ölçüde engellediğimizi söyleyebiliriz. İmar müdürlüğümüz resmen var olmasına rağmen fiilen yoktu. Burada düzenleme yaparak özel idarenin kapasitesini genişletiyoruz.
     Birçok şube müdürlüğünde değişiklik yaptıklarını, 50 yeni teknik personel ve büro memuruyla çalışmaya başladıklarını anlatan Çınar, İl Özel İdaresinin 320 personelle çalışmaya devam ettiğini dile getirdi.
     Çınar, 750 dersliğin 2013 yılı yatırım programına alındığını bildirerek, bu dersliklerin tamamının ihalesini yapmaya çalıştıklarını ve dersliklerin tamamlanması için yaklaşık 100 milyon lira gibi bir ödeneğe ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER