Atletizmde 59luk veteranın hefedi Avrupa şampiyonluğu

Atletizmde 59luk veteranın hefedi Avrupa şampiyonluğu -Konya Büyükşehir Belediyesinin 59 yaşındaki Balkan Şampiyonu atletizmcisi Durali Yıldız, Avrupa Veteranlar Salon Atletizm Şampiyonasında altın madalya hedefliyor -Yıldız: Ma


KONYA (A.A) - Mümin Altaş - Konya Büyükşehir Belediyesinin 59 yaşındaki Balkan Şampiyonu atletizmcisi Durali Yıldızın Avrupa Veteranlar Salon Atletizm Şampiyonasındaki hedefi altın madalya.
     Babasını 6 yaşındayken kaybeden, annesi ikinci evliliğini yapınca yetiştirme yurduna verilen Durali Yıldız, 25 yıl atletizm yaptıktan sonra ekonomik sıkıntıları nedeniyle sporu bırakmak zorunda kaldı. 14 yıl sonra yeniden spora başlayan 6 çocuk ve 8 torun sahibi Yıldız, Slovenyanın Domzale kentinde, 2-4 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenen Balkan Masterler Atletizm Şampiyonasında, 3 bin metrede altın madalya kazanmayı başardı.
     Durali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcu olabilmek için disiplin gerektiğini, günümüzde gençlerdeki en büyük eksikliğin disiplin olduğunu söyledi.
     Spora 14 yıl ara verdikten sonra tekrar başlarken hiç zorlanmadığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:
     Eğer disiplin olmasaydı ben bu yaşta bu başarıları elde edemezdim. Sporcunun bir hedefi olması lazım. Sporcunun her türlü engelden geçmesi lazım. Ben yetiştirme yurdunda kaldım. Orada yetiştiğim için bende azim var. Her zaman şunu dedik; Annemiz babamız yok. Ne yapmamız lazım, aradaki farkı kapatmak için- Onlardan çok daha fazla çalışmamız lazım dedik. Madde ve mana olarak kendimizi burada doldurduk.
    
     -Hedef; İspanyada Türk bayrağını dalgalandırmak-
    
     Uluslararası müsabakalarda bir çok başarı elde ettiğini dile getiren Yıldız, sağlığı el verdikçe koşmaya devam edeceğini belirtti.
     Yıldız, sözlerine söyle devam etti:
     Rakiplerim ayağıma vuruyorlar. Yanımdan geçerken dirsek atıyorlar. Bazen beni kıskaca alıp bırakmıyorlar. Balkan şampiyonu oldum. Türkiye şampiyonu oldum. Rakiplerim ne yaparsa yapsın yarışlara devam edeceğim. 19-24 Mart tarihleri arasında İspanyanın San Sebastian şehrindeki Avrupa Veteranlar Salon Atletizm Şampiyonasına katılacağım. Hedefim en iyisini yapmak. Şampiyonaya günde çift idmanla hazırlandım. Organizasyon komitesi, madalyaların resmini internetten göndermiş. Madalya fotoğraflarını yanı başıma astım. Her sabah bakıp hedef; bunlar diyorum.
     Yıldız, 3 bin metrede 76, bin 500 metrede ise 56 rakibinin olduğunu, şampiyonada en iyi şekilde koşacağına inandığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Atletizmde 59luk veteranın hefedi Avrupa şampiyonluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER