ATOdan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

ATOdan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarısı


ADANA (A.A) - Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun şimdiye kadar yapılan en kapsamlı düzenleme olduğunu bildirdi.
     Gizer yaptığı yazılı açıklamada, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu konusunda yükümlülüklerini yerine getirmeyen işyerlerine bin ile 80 bin lira arasında para cezası uygulanabileceği uyarısında bulundu.
     Bu konuda 28 bin dolayındaki üyenin ye uyarıldığını belirten Gizer, kanunun, kamu kurumları ile 50den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2014te, 50den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2013te yürürlüğe gireceğine dikkati çekti.
     Gizer, kanununun şimdiye kadar yapılan en kapsamlı düzenleme olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kanun, diğer işyerleri için de sisteme uyum sağlanması planlanması doğrultusunda 1 Ocak 2013te yürürlüğe girdi. Yasa, çalışanlar için sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlarken, üyelerimiz yönünden birçok yükümlülüğü de beraberinde getirmektedir. Yasa kapsamında işyerlerinin öncelikle risk analizlerini yapmaları, risk analiz raporu, eylem planları, çalışanların eğitimleri, ölçüm ve muayene işlemleri, iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarını atamaları gibi yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekmektedir.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ATOdan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER