ATSO Başkanı Budak KONYSİADa konuk oldu

ATSO Başkanı Budak KONYSİADa konuk oldu -Budak: Aktif siyasete sıcak bakmıyorum


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneğinin (KONYSİAD) geleneksel toplantısına konuk oldu.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Çetin Osman Budakın derneklerinin doğal üyesi olduğunu ifade ederek, KONYSİAD üyelerini bilgilendirmek ve ufuklarını açmak adına önemli bir fırsatı sağladığı için Başkan Budaka teşekkür etti.
     Budak, 2011 yılında yaşanan yüksek büyüme hızının ardından 2012 yılında yaşanan düşük büyüme hızının ekonomiyi etkilediğini söyledi.
     Bu yıl toplam 126 milyar dolar olan ihracatın 12 milyar dolarlık kısmının altın ihracatı olduğunu, bu rakam düşüldüğünde yüzde 1 gibi oldukça düşük bir büyüme hızının yaşandığının görüleceğini kaydeden Budak, Türkiye için yüzde 7nin altında büyüme hızının çok anlamlı olmadığını savundu.
     Budak, büyüme hızının bütçe açığının kapanması noktasında olumlu katkı sağladığını, bir önceki yılın aynı döneminde 64 milyar lira olan açığın 41 milyar liraya düştüğünü anlattı.
     Yeni Çek Yasası ile ilgili olarak yaşanan sıkıntılara işaret eden Budak, bir önceki yıla göre ödenmeyen çek miktarının yüzde 46 arttığını, vadeli çeke sahip dünyada tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.
     Antalya ekonomisine dair de değerlendirmelerde bulunan Budak, Antalya ekonomisinin ülke ekonomisinde farklı bir çizgisi olmadığını, turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini, tarımda da üreticinin ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydetti.
     Budak, Milletvekili seçimi döneminde aday olacağım konuşuldu. Şimdi de yaklaşan yerel seçimlerle birlikte değişik bölgelerden belediye başkan adayı olacağım iddia ediliyor. Bunların hiç birisi doğru değil. Zira aktif siyasete sıcak bakmıyorum dedi.
     Toplantının son bölümünde, ATSOnun projeleri ile ilgili bilgiler veren Budak, KONYSİAD üyelerinin sorularını da yanıtladı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ATSO Başkanı Budak KONYSİADa konuk oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER