ATSO Olağan Meclis Toplantısı

ATSO Olağan Meclis Toplantısı -ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak: -Tepede çok ciddi kavgalar yaşıyoruz ve seviyesi son derece düşük kavgalar, öbür tarafta da ekonomi cephesinde sorunlar var. Ekonomi ile ilgili doğru düzgün bir t


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Tepede çok ciddi kavgalar yaşıyoruz ve seviyesi son derece düşük kavgalar, öbür tarafta da ekonomi cephesinde sorunlar var. Ekonomi ile ilgili doğru düzgün bir tedbir ya da ciddi bir söylem duyamıyoruz dedi.
     Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda meclis üyelerinden, 2023 Antalya Vizyonunu Siz Belirleyin sloganıyla hazırlanan elektronik ankete yanıt vermeleri istendi. Ellerindeki butonlara basarak ankete katılan meclis üyelerinin cevapları daha sonra ekrana yansıtıldı.
     Anket sonuçlarını değerlendiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, 2013 planınız nedir sorusuna ankete katılan meclis üyelerinin çoğunluğunun, İşimi küçülteceğim yanıtı verdiğine dikkati çekti. Ekonomide son dönemde durgunluk yaşandığını, esnafın tahsilat yapamadığını anlatan Budak, (Durgunluk var, tahsilat yapamıyoruz, o yüzden işimizi küçülteceğiz) diyoruz, bu durgunluğun üzerine tuz biber ekecektir. (Değişiklik öngörmüyorum) cevabı da önümüzdeki dönemin, ekonomik anlamda ekonomiye bakış açısından bir ümitsizlik ifadesi olarak görüyorum bunu dedi.
     Budak, 2013 yılında en ciddi risk nedir sorusuna meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun Durgunluk diye yanıtladığını anlatarak, şöyle konuştu:
     Ama en önemlisi Siyasi gerginlik seçeneği ikinci çıktı. Tepede çok ciddi kavgalar yaşıyoruz ve seviyesi son derece düşük kavgalar, öbür tarafta da ekonomi cephesinde sorunlar var. Ekonomi ile ilgili doğru düzgün bir tedbir ya da ciddi bir söylem duyamıyoruz. Siyasi gerginlik aslında hepimizi son derece geren ve aynı zamanda işimizle ilgili tereddütlere düşüren bir olgu halinde önümüzde duruyor. Bir araya gelemeyen siyasilerimizin, iktidar ve muhalefet hiç fark etmez, aslında Türkiyenin bugün içinde bulunduğu durumda bir araya gelip öncelikli konularımızı öne çıkarmaları gerekiyor. Ankete verilen yanıtlar, Türkiyenin öncelikli konusunun sudan işler değil, kavgalar, tartışmalar değil, ekonomi olduğunu gösteriyor.
     Ankette meclis üyelerine Hangisi sektörünüzü en olumsuz yönde etkilemektedir sorusu yöneltildiğine dikkati çeken Budak, verilen cevaplarda ilk sırada, halkın alım gücünün yetersizliğinin geldiğine işaret etti.
    
     -Antalyada ihracat artıyor nihayet. Ama yetmez-
    
     Çetin Osman Budak, anket çalışmasının ardından yaptığı konuşmada, ekonomide iyi yönde bir takım gelişmeler olduğunu, özellikle kredi kuruluşlarından birinin puan indirimine gidebileceğini söyledi. Borsadaki yükselişin gerçek anlamda iyileşmeyi göstermeyeceğini vurgulayan Budak, kredi notu derecelendirme kuruluşlarının da ülkenin döviz kuruna bakacaklarını anlattı.
     İhracatta son dönemde bir düzelme olduğunu kaydeden Budak, Antalyada ihracat artıyor nihayet. Ama yetmez. Turizmde de yüzde 2lerin altına doğru indik. O da iyi. Ama tarım sektöründe 2011 senesi ekim ayında haldeki sebze meyve fiyatının ortalaması 89 kuruş. Bugün ortalama fiyat 75 kuruşa düşmüş dedi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATSO Olağan Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER