Avcıların yaraladığı Şahin tedavi altına alındı

Avcıların yaraladığı Şahin tedavi altına alındı -Uşakta avcılar tarafından vurulan ve sağ kanadında kırıklar oluşan Şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde tedavi altına alındı


UŞAK (A.A) - Uşakta avcılar tarafından vurulan ve sağ kanadında kırıklar oluşan Şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde tedavi altına alındı.
     Merkeze bağlı Çatalbayır köyü yakınlarında vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğüne götürüldü. Veteriner hekimlerin müdahale ettiği yaralı Şahinin kanadındaki kırıklar sarılarak sabitlendi.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu, Burkaz ismini verdikleri Şahinin tedavisinin yaklaşık 4 ay süreceğini, kanadındaki kırıkların tamamen iyileşmesinin ardından doğaya salınacağını belirtti.
     Yırtıcı kuşların ekolojik dengenin sağlanmasında çok önemli rol üstlendiğini, bu nedenle korunması gerektiğini vurgulayan Ulaşoğlu, şunları kaydetti:
     Bu kuşlar doğada fare, yılan gibi hayvanları yiyerek besleniyor. Burkaz bir süre daha bizim misafirimiz olacak. Şimdilik sağlık durumu iyi. Günde bir kiloya yakın yakın et yiyor. Yırtıcı kuşlar çiftçilerin dostudur. Avcıların bu hayvanları vurması çok yanlış. Bu hayvanları vuranlara 7 bin 500 TL para cezası uygulanıyor.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Avcıların yaraladığı Şahin tedavi altına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER