Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müşaviri Bekleviç:

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müşaviri Bekleviç: -Türkiye başta olmak üzere, Ortadoğuda demokratikleşme süreci herkese yarar sağlayacaktır


EDİRNE (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müşaviri Tuna Bekleviç, Türkiye başta olmak üzere, Ortadoğuda demokratikleşme sürecinin herkese yarar sağlayacağını bildirdi.
     Bekleviç, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumunun Yönetim Kurulu Başkanı olarak İngiltere Parlamentosunda konuştuğunu belirtti.
     İngiliz milletvekillerine Edirnenin Osmanlının İstanbuldan önceki başkent olduğunu söylediğini kaydeden Bekleviç, şunları ifade etti:
     Edirne, Osmanlı Devleti nezdinde batıya yönelik bir değer temsilcisidir. Diğer yandan, UNESCO Dünya Mirası Listesine giren büyük Selimiye Camisi ile İslami değerleri de temsil eden şehirlerin en önemlisidir. Türkiye, genç demokrasisinde zaman zaman sıkıntılar yaşasa bile Ortadoğuda ilham alınacak bir arada yaşam örneği sergilemektedir. Türkiye, gençliği teknolojinin tüm imkanlarından istifade ederek yeni bir zihniyet kapısı aralamaktadır.
     Türkiye, başta olmak üzere Ortadoğuda demokratikleşme süreci herkese yarar sağlayacaktır. Biz demokratlara düşen görevin bu dönüşüme ve barışa katkı sağlamak olduğunu düşünüyorum.
    
     -Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu-
    
     Bekleviç, 2007 yılında 52 ülkeden 150 katılımcıyla kurulan forumun çatışmalı coğrafyalarda demokrasinin kılcal damarlara kadar yayılması, bir arada yaşamın desteklenmesi ve temel hak özgürlüklerin anlatılmasını amaçladığını bildirdi.
     Bu yıl 190 ülkeden 54 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bekleviç, foruma ticari şirketler veya sivil toplum kuruluşlarının da katılabildiğini vurguladı.
     Forumda Türkiyenin yanı sıra Venezuela, Kongo, İsrail ve Makedonyadan temsilcilerin bulunduğunu hatırlatan Bekleviç, İngiltere programı sonrasında Makedonya, Arnavutluk, Katar, Libya ve ABD ziyaretleri gerçekleştirilecek. Türkiyedeyse üniversiteden mezun olmuş ve olacak 150 kişilik gönüllü bir ekiple çalışmalarımız sürdürüyoruz. Öte yandan İngiltere ziyaretimizde birçok milletvekiliyle görüşmelerimizi sürdüreceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müşaviri Bekleviç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER