Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış,

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Konyada: (Demirtaşın Avrupa Parlamentosundaki konuşması) BDPlilere de ileride bir terör örgütü listesine girmek istemiyorlarsa, ayaklarını denk alıp önce terörü lanetlemelerini sonra da


KONYA (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın Avrupa Parlamentosunda (AP) yaptığı konuşmaya ilişkin, BDPlilere de ileride bir terör örgütü listesine girmek istemiyorlarsa, ayaklarını denk alıp önce terörü lanetlemelerini sonra da PKKyı kınamalarını tavsiye ederim dedi.
     Bağış, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Konyada, Ankaranın Keçiören ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Akın vefat eden babası Ali Akın evine taziye ziyaretinde bulundu.
     Ardından Konya Ticaret Odasında gerçekleştirilen Türk Akreditasyon Kurumu Danışma Kurulu toplantısına geçen Bağış, girişte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Bağış, Demirtaşın APde yaptığı konuşmasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
     Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. PKKnın terör örgütü olarak tek başına kalması gerçekten büyük bir haksızlık. PKKnın yanına KCKnın da eklenmesi lazım. BDPlilere de ileride bir terör örgütü listesine girmek istemiyorlarsa, ayaklarını denk alıp önce terörü lanetlemelerini, sonra da PKKyı kınamalarını tavsiye ederim. Dokunulmazlığın ardına sığınıp milletin vicdanına dokunmasınlar. Milletin sabır sınırını zorlamasınlar. Milletimizi imtihan etmeye kalkmasınlar. Bizim milletimiz çok hoşgörülüdür, çok sabırlıdır ama vatanın bölünmez bütünlüğü konusunda da çok kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir, güçlü bir devlettir. Biz bütün Kürt kardeşlerimizle, Türk kardeşlerimizle, Laz kardeşlerimizle, Çerkez kardeşlerimizle, Boşnak kardeşlerimizle, Zaza kardeşlerimizle bir bütünüz. Türkiyenin bu birlik ve bütünlüğünü hiç kimse bölemez, bozamaz. Buna da kalkışamaz, kalkışan elleri de birileri hizaya sokar.
    
     -Allah kurtarsın diyorum-
    
     Güney Kıbrıs Rum Kesiminin iflas ettiğini açıklamasıyla ilgili bir soruya ise Bağış, Eğer Türkiyeden yardım bekliyorlarsa biz biliyorsunuz kendilerini tanımadığımız için bizimle direkt muhatap olamazlar. Ancak yanı başlarında güçlü bir devlet var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine başvururlarsa, Sayın Başbakan İrsen Küçük de o taleplerini bize aktarmayı uygun görürse o zaman değerlendiririz. Kendilerine kolaylıklar diliyorum, Allah kurtarsın diyorum şeklinde yanıt verdi.
     Bir gazetecinin, İsminizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday ya da aday adayları arasında geçmesiyle ilgili neler söylersiniz- sorusuna Bağış, Arkadaşlar benim adaylığım ya da aday adaylığım söz konusu olmaz. Gerçek bir AK Partilinin herhangi bir makama aday olması zaten doğru olmaz. Bizim siyaset yapma tarzımız makamlara talip olmak değil, milletimizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap vermektir. İstanbulun başarılı bir belediye başkanı var. Şu anda yerel seçimle ilgili herhangi bir süreç başlamış değildir. Ben Kadir Beyin çalışmalarını takdir ediyorum, kendisini destekliyorum yanıtını verdi.
     Bağış, Konyada öğretmen Gülşah Aktürkün öldürülmesi ile ilgili bir soru üzerine, Arkadaşlar orada kayıp bir can vardır. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Önemli olan; bundan sonra kimsenin ölmemesi için gerekli adımları atmak, gerekli önlemleri almaktır. O konuda yetkililer süreçleri başlattılar. Çalışmalar bitsin, ondan sonra değerlendirelim dedi.
    
     Muhabir: Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER