Avrupa Şampiyonu Kızıldağdan, SPORDERe ziyaret

Avrupa Şampiyonu Kızıldağdan, SPORDERe ziyaret


ADIYAMAN (A.A) - Avrupa Halter Şampiyonu Gamze Gül Kızıldağ, Adıyaman Sporcular Derneğini (SPORDER) ziyaret etti.
     Halter dalında Avrupa şampiyonu ve dünya 5incisi olan Kızıldağ, Türkiye şampiyonu Sabri Konaç, antrenörleri Ziya Kızıldağ, derneği ziyaret ederek Başkan Yusuf Babar ile bir süre görüştü.
     Babar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporcuların başarılarının artarak devam etmesini beklediklerini ifade etti.
     Dernek olarak sporcuların başarısı için üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getiren Babar, şöyle devam etti:
     Üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı ve kendileriyle birlikte ne yapmamız gerekiyorsa yapacağımızı bildirmek istiyorum. Avrupa ve Türkiye şampiyonu olmak kolay bir iş değil. Çok çalışma gerektiren, disiplin gerektiren bir şey. Bunlarında yapılması için antrenman yaptıkları ortamın sağlıklı bir ortam olması, kullandıkları spor malzemelerinin kaliteli ve standartlara uygun olması, iyi bir beslenme ve disiplin lazım. Çocuklarımız kendi kendilerini ve hocalarının öz verileri davranışlarıyla disipline olarak başarı elde etmektedirler. Avrupa şampiyonluğu, Türkiye şampiyonluğu ağaçtan toplanmıyor. Bu çocuklarımıza sahip çıkılması gerekiyor.
     Babar, şampiyon sporcuların antrenman yaptıkları ortamın bir an önce düzeltilmesi, bir diyetisyen nezaretinde beslenmelerinin düzenlenmesi, belirli aralıklarla sağlık kontrollerinin yapılması, kaliteli spor malzemesi kullanmalarının sağlanması gerektiğini vurguladı. Sporcuların okullarla iletişime geçilerek antrenman saatlerinin düzenlenmesinin önemini vurgulayan Babar, Artık bu çocuklarımız sürekli yurt dışı müsabakalarına gittikleri için onlara yabancı dil eğitimi verilmelidir diye konuştu.
     Kızıldağ ise derneğe ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Avrupa Şampiyonu Kızıldağdan, SPORDERe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER