Dünya Gıda Günü

Dünya Gıda Günü -Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çelik: -İnsanoğlu açlığı ortadan kaldıracak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik edecek gerekli araçlara sahiptir


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, insanoğlunun açlığı ortadan kaldıracak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik edecek gerekli araçlara sahip olduğunu bildirdi.
     Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Ekim Dünya Gıda Gününün bu yılki temasının Tarımsal Kooperatifler; Dünyada Beslenmenin Anahtarı olarak belirlendiğini belirtti.
     Dünyada her 7 kişiden birinin yetersiz beslendiğini anlatan Çelik, şunları kaydetti:
     İnsanoğlu açlığı ortadan kaldıracak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik edecek gerekli araçlara sahiptir. 2050 yılına kadar 9 milyardan fazla insanın beslenmesi için gerekli ek gıdanın önemli bir bölümünün küçük toprak sahipleri tarafından üretileceğine dair geniş bir mutabakat söz konusu. Bu da gıda güvencesine ulaşmak için kooperatiflerin, üretici örgütleri ve diğer kırsal kuruluşların desteklenmesi ve bunlara yatırım yapılması gerekliliğini ortaya koyuyor. Üretici örgütleri ve kooperatiflerin, tarım, hayvancılık, balıkçılık ve ormancılıkla uğraşan küçük üreticilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, araç ve hizmetlere ulaşmalarını sağlamaktadır. Böylece üreticiler gıda üretimini artırır, mallarını pazarlar ve iş fırsatları yaratır, kendi hayat standartlarını iyileştirir ve dünyada gıda güvencesini geliştirirler.
    
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Dünya Gıda Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER