Avrupalı misafirlere Türk usulü karşılama

Avrupalı misafirlere Türk usulü karşılama -AB projesi kapsamında Kumlucaya gelen dört ülkeden öğrencilere mehter takımı ve halk oyunları ekibi gösteriler sundu


ANTALYA (A.A) - Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi AB projesi kapsamında İtalya, Litvanya, Romanya ve Polonyadan gelen misafirlerini mehter takımı ve halk oyunları gösterileriyle karşıladı.
     Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yarımcısı ve Proje Koordinatörü Hasan Arıcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yeni teknolojileri kullanarak Avrupalı ortaklarımıza yaklaşım (New Technologies help to get closer to our European neighbours)" adı altına ortak bir AB projesi yürüttüklerini söyledi. Proje kapsamında kasım ayında İtalyayı ziyaret ettiklerini anlatan Arıcan, İtalya, Litvanya, Romanya ve Polonyadan 28 öğrencinin de okullarının misafiri olarak Türkiyeye geldiğini belirtti.
     Öğrencileri mehter ve halk oyunları gösterileriyle karşıladıklarını kaydeden Arıcan, "Misafir öğrencilerimize çok güzel bir karşılama gerçekleştirdik. Misafirlerimizi ilçemizde bulunan Olimpos, Çıralı, Demrede bulunan Myra Antik Kenti ve Noel Baba Kilisesini gezdireceğiz. Ayrıca sinema teknikleri, kültürel etkinliklerimizle en iyi şekilde ülkemizi ve bölgemizi tanıtmaya çalışacağız" dedi.
     Misafir öğrenciler için Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi mehter takımı ve halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Avrupalı misafirlere Türk usulü karşılama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER