Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Sergi, Belediye Başkanı

Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Sergi, Belediye Başkanı Gökhanı ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhanı ziyaret etti.
     Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Sergi, Çanakkalede görev yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, kentin iki ülke için çok önemli olduğunu söyledi.
     Burada görev yapmanın kendisi için bir onur olduğunu ifade eden Sergi, şunları kaydetti:
     Çanakkale çok güzel bir yer, insanları çok iyi. Beni göreve geldiğimden bugüne kadar çok iyi karşıladılar. Çanakkaledeki resmi görevim başlamadan önce ilk kez Anzak törenleri kapsamında gelmiştim kente. Bu ilk ziyaret, burayı tanıyabilmek ve törenlerin işleyişini görmek adına çok güzel oldu. Gözlemlediğim kadarıyla, Türk ve Avustralyalı yetkililer arasında çok üst düzeyde bir işbirliği var. Özellikle Türk yetkililerin bizlere önemli destekleri var. Bu durum karşısında çok etkilendiğimi belirtmek isterim. Bu durum bana tam anlamıyla, iyi yağlanmış bir makinenin işlemesi gibi göründü. Törenlerde her şey tıkır tıkır işliyor gerçekten.
     Çanakkaledeki Avustralya Konsolosluğunun sadece törenleri gerçekleştirmek için burada bulunmadığını, ayrıca yıl içinde kente gelen Avustralyalı vatandaşlara da hizmet ettiğini dile getiren Sergi, Biliyorsunuz ki yıl içinde pek çok Avustralyalı vatandaşımız bölgeyi ziyaret ediyor. Bu bizim yaptığımız ikinci en önemli işlerden biri. Bizler Çanakkaleye gelen Avustralyalı vatandaşlara da hizmet ediyoruz dedi.
     Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Çanakkalede Avustralya Konsolosluğunun bulunmasının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, Anzak günleri deyip geçmemek lazım. Binlerce insan buraya bizim misafirimiz olmaya geliyor. Dolayısıyla onların esenlikli bir şekilde ağırlanması çok önemli. Biz buna ne kadar riayet göstersek de Avustralya hükümetinin bir temsilciliğinin olması son derece önemli diye konuştu.
     Türkiyenin Avustralya ve Yeni Zelanda ile çok sıcak ilişkileri olduğunu hatırlatan Gökhan, şunları söyledi:
     Bugüne kadar hiç soğuk ilişkimiz olmadı, hep sıcak gelişti. Biz buradaki savaşın artık barışa nasıl dönüştürebiliriz diye sürekli kafa yoruyoruz. Tabi bizim iki ülke arasındaki en büyük şansızlığımız, çok uzakta bulunmamız. Saat farkımız çok. Daha yakın olsaydık, daha da derin ilişkiler kurulabilirdi. Tabi teknoloji geliştikçe artık buda mümkün olabilecek. Tarihi geçmişin dışında belki ekonomik ve kültürel alanlarda ilişkilerimizi geliştirmenin yollarını aramalıyız.
     Avustralyanın Güney Doğu Asyanın lider ülkesi, Türkiyenin de doğu ve batı arasında bir köprü, gelişmekte olan bir ekonomi olduğunu vurgulayan Gökhan, iki ülke arasında iyi işbirlikleri yapıp Çanakkalenin de bundan faydalanmasının sağlaması gerektiğini kaydetti.
     Ziyaretin sonunda Sergi ve Gökhan, günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Sergi, Belediye Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER