Aydındaki etkili yağış

Aydındaki etkili yağış -Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde su tahliye çalışması sürdürülüyor


AYDIN (A.A) - Aydında, iki gün önce etkili olan yağışta su altında kalan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde tahliye çalışması devam ediyor.
     Aydın Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün önce etkili yağışta hastanenin su altında kaldığını söyledi. Tırpancı, 150 hasta ve personelin diğer sağlık kuruluşlarına nakledildiğini belirtti.
     Tırpancı, şöyle konuştu:
     Çocuk acil servisi, laboratuvar ve elektrik panolarının bulunduğu katlarda yağış sonrası hasar meydana geldi. Su altında kalan katlarda, 6 asansör ve yangın kapısı suyun basıncından dolayı zarar gördü. Hastanede hasar büyük. Laboratuvar cihazları tamamen su altında kaldı. Bakanlıktan 2 mühendis gelerek incelemelerde bulundu. Suyun tahliye edilmesinin ardından hasar tespit çalışmalarına başlayacağız. Tek tesellimiz bu afette can kaybının olmaması.
     Hastanedeki su tahliye çalışmalarının devam ettiğini belirten Tırpancı, Su tamamen tahliye edildikten sonra elektrik panolarının tamiri yapılacak. Hastanede elektrik olmadığı için şu an hizmet verilemiyor. Elektrik sorunumuzun çözülmesinin ardından hastanemiz tekrar vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak dedi.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Aydındaki etkili yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER