Aydın Milletvekili Kılıçtan Çubuka ziyaret

Aydın Milletvekili Kılıçtan Çubuka ziyaret -Çubuk, büyükşehir uygulamalarında Aydının ilçelerine örnek olacak


ANKARA (A.A) - Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılıç ve beraberindeki ilçe ve belde belediye başkanları, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özdeni ziyaret etti.
     Belediye Başkanı Özdeni, Aydın Milletvekili Kılıç ve beraberindeki Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden, Kurtuluş Belediye Başkanı İsmet Solak, Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk ve Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Erdinç Çeliksoy makamında ziyaret etti.
     Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle Sultanhisar ilçesinin kardeş şehri olan Çubuku ve Belediye Başkanı Lokman Özdeni ziyarete geldiklerini söyleyen Aydın Milletvekili Kılıç, Sultanhisar gibi Çubukun da tarım, hayvancılık ve jeotermal anlamda kaynağa sahip bir ilçe olduğunu ve bu noktada fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.
     Ankaranın büyükşehir belediyesi olduğunu ve yeni yasayla Aydının da 2014 yerel seçimlerinden sonra büyükşehir belediyesi olacağını hatırlatan Kılıç, ziyaretin esas amacının büyükşehir belediyesinin metropol bir ilçesi olarak Çubukun deneyimlerinden ve birikimlerinden yararlanmak amacıyla gerçekleştiğini kaydetti.
     Bu anlamda ziyarettin çok verimli geçtiğini vurgulayan Kılıç, Aydının büyükşehir belediyesi olması noktasında yasal prosedürler gerçekleştirildi, fakat uygulamaları yerinde görmek, yerel yöneticilerimiz açısından ve bizim için önemliydi. Bu çalışmalarımızı biz daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçekin Aydın-a gelerek, Ankara uygulamalarını teşkilatlarımızla paylaşmasıyla yapmıştık. İlçe belediye başkanlarının da duygu ve düşünceleri bizim için çok önemli olduğu kadar, Çubuktaki uygulamaları da bize yol gösterici olacağına inanıyorum dedi.
     Milletvekili olarak sürekli sahada bulunduklarını ve ziyaretlerde özellikle büyükşehir yasası ile ilgili sorulara muhatap olduklarını anlatan Kılıç, Bizim Çubuk-ta gördüğümüz uygulamaları anlatmamızın, vatandaşlar açısından çok etkili olacağına inanıyorum. Özellikle ilçeye girişte gördüğümüz Organize Hayvancılık Projesi, başlı başına vatandaşlarımıza anlatacağımız bir uygulama olacak. Henüz Aydın-da uygulaması olmayan bir projedir. Bu anlamda ilçedeki incelemelerimiz çok verimli geçti diye konuştu.
     Çubukun ve Belediye Başkanı Lokman Özdenin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal da Çubuk ve Sultanhisar ilçelerinin çok fazla ortak noktaları olduğunu belirtti. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden-in bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanmak amacıyla ziyaretin gerçekleştirildiğine dikkati çeken Ünal, şunları söyledi:
     Çubuk ve Sultanhisar ilçelerinin birçok ortak özelliği bulunuyor. İki ilçenin de geçim kaynakları tarım, hayvancılık ve yeni olan jeotermal kaynaklar. Bu anlamda bilgimiz becerilerimiz, tecrübelerimizi masaya yatırarak paylaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesine bağlı bir ilçe olan Çubuk-un son yıllarda yaşadığı atılım, gelişme ve büyükşehir belediyesi ile olan güçlü ilişkileri, bizim için örnek teşkil etmektedir. Büyükşehir ile ilçe belediyeler arasındaki bağlar her ne kadar yasalarla düzenlense de ilişkiler anlamında çok farklı uygulamalar var. Bu anlamda gerek Lokman Başkanımın gerekse Çubuk Belediyesi-nin tecrübelerinden yararlanacağız.--
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özden ise bugüne kadar elde ettikleri deneyim, bilgi ve becerilerini, Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılıç-ın başkanlığında gelen heyete aktaracaklarını belirtti.
     Makamda yapılan ziyaretin ardından ilçede yürütülen çalışmaların yerinde gezen Kılıç ve beraberindeki heyet, daha sonra Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneğini ziyaret ederek, eğitim gönüllüsü kadınlarla bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Aydın Milletvekili Kılıçtan Çubuka ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER