Aydınlar, dünyanın geleceğini tartışıyor

Aydınlar, dünyanın geleceğini tartışıyor -Anadolu Platformunca İnsanlığın Adalet ve Özgürlük Anlayışı temasıyla düzenlenen Anadolu Buluşmalarında aydınlar ve akademisyenler, dünyanın geleceğini tartışıyor -Anadolu Platformu


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Anadolu Platformunca İnsanlığın Adalet ve Özgürlük Anlayışı temasıyla düzenlenen Anadolu Buluşmalarında aydınlar ve akademisyenler, dünyanın geleceğini tartışıyor.
     Kuzuluk Termal Tesislerinde bu yıl 7ncisi düzenlenen etkinliğe, 81 ilden aydınlar, akademisyenler, yazarlar ve cemaat önderleri katılıyor.
     Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platformun ülkenin dört bir yanından insanları her yıl bir araya getirdiğini belirterek, içinde yaşadığı toplumun sorunlarını dert edinen herkesin İnsanlığın Adalet ve Özgürlük Anlayışı temasını tartıştığını söyledi.
     Herkesin görüşünü rahatlıkla dile getirebildiğini ifade eden Aldemir, toplantıları dünya geneline yaymak istediklerini dile getirdi.
     Aldemir, Türkiyenin her noktasına ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayarak, Anadolunun sesini her yere taşımak istediklerini bildirdi.
     Etkinliği aile merkezli toplumsal harekete dönüştürmek istediklerini anlatan Aldemir, şöyle devam eti:
     Yoğun çaba yürütüyoruz. Bunu da öğrenci kültürüyle değil, istişare ruhuyla sürdürüyoruz. Bizde her birimizin fikri önemlidir. Anadolunun tüm renklerini bu platformda görebilirsiniz. Toplantılarda eşler çocuklarıyla dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri tartışıyor. Anadoluda bunca yıl hırpalanan, hak, özgürlük ve adalet arayışına giren insanlarımız burada omuz omuza.
    
     -Konuşan, tartışan bir aile yapısı oluşturmak istiyoruz-
    
     Toplantılara kadın katılımcıların yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Aldemir, kadınların dünya ve ülke gündemiyle yakından ilgilendiğini söyledi.
     Platformun Anadolu Meclisi hüviyeti taşıdığını anlatan Aldemir, Her ilden toplumun vicdanı olmuş akil insanları bir araya getirdik. Burası bir kongre ortamıdır. Burada her ilden aileler var. Burada Anadolu insanı yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuruyor. Daha sonra yaşadığı beldeye gidip derdimizi dile getiriyor. Bu şekilde sesimizi her yere yaymaya çalışıyoruz ifadelerini kullandı.
     Aldemir, son yıllarda dünya genelinde sosyal yaşamda önemli değişiklikler yaşandığına işaret ederek, şunları kaydetti:
     Yeni tartışmalar ve bakış açılarını ortaya koymamız gerekiyor. Bu tartışmaları hep birlikte yapmalıyız. Bir toplumda tartışma yoksa sorun var demektir. Onun için her insanımız burada birbiriyle tartışma fırsatı buluyor. Eskiden bir sanatçı çıktığında hayat dururdu ama artık Tahrir Meydanı konuşuyor. Biz de burada dünyayı konuşuyoruz. Konuşan, tartışan bir aile yapısı oluşturmak istiyoruz. Tartışmak, doğruya ulaşmanın en güçlü yoludur. Biz de burada Anadolu insanına bu tartışma bilincini aşılamaya çalışıyoruz.
    
     -Anadolu kadını artık harekete geçti-
    
     Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İbrahim Bahar ise kadın katılımcıların son derece aktif olduğunu ve bunun kendisini umutlandırdığını bildirdi.
     Bahar, bu yılki toplantılara katılımın geçmiş yıllara göre yüksek olduğunu belirterek, katılımdaki yoğunluğun Anadolu insanının duyarlılığının göstergesi olduğunu dile getirdi.
     İnsanlarımız gerçekten çok duyarlı diyen Bahar, Anadolunun en ücra köşesindeki insan gelip burada dünyanın sorunlarını tartışma fırsatı buluyor. Bizim amaçladığımız şey de bu zaten. Adalet ve özgürlük arayışımızı, ülkemizin çeşitli aydınlarıyla, akademisyenleri ve cemaat insanlarıyla anlamaya çalışıyoruz. Umarım arzuladığımız sonuçlara ulaşırız dedi.
     Anadolu insanının son derece fedakar olduğunu vurgulayan Bahar, bu fedakarlığın iyi bir liderle gerçekleşebileceğini ve bu potansiyeli harekete geçirmeye çalıştıklarını ifade etti.
     Bahar, şunları söyledi:
     Gün geçtikçe katılımcı sayımız artıyor. İlk başladığımızda salonu doldurmakta zorlanırken, şu anda iki koca salon taştı. İnsanlarımız daha heyecanlı ve bilgili. Her şehirden insanımızı burada topluyoruz. Çok renkli bir oluşum yani. Bu şekilde ülke genelinde hayırlı işler yapacağımıza inanıyoruz.
     Anadolu kadını artık harekete geçti. Anadolu Platformunda kadınlar çok aktif. Yüzde 50nin üzerinde bir sayıya ulaştı kadınlarımız. Gerçekten çok aktifler ve her şeyi tartışarak düşüncelerini ortaya koyuyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. İnşallah kadın katılımcılarımızın sayısı artarak devam edecektir.
     24 Ağustos Cuma günü başlayan Anadolu Buluşmaları, bugün sona erecek.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Aydınlar, dünyanın geleceğini tartışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER