Babasının kantininde tanıştı, 50ye yakın madalya

Babasının kantininde tanıştı, 50ye yakın madalya aldı -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporun artistik buz pateni milli sporcusu Demirboğa, buz pateni salonunun kantinini işleten babasının yanında ilgi duyduğu sporda uluslararas


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporun artistik buz pateni milli sporcusu Ali Demirboğa, buz pateni salonunun kantinini işleten babasının yanında ilgi duyduğu sporda 50ye yakın madalya kazandı.
     Demirboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonunun kantinini işleten babasının yanına giderken, artistik buz patenine ilgi duymaya başladığını söyledi.
     Pistin halk seanslarına birkaç kez katılarak buzda kaymaya başladığını ifade eden Demirboğa, burada antrenör Rana Belkıs Göçmenin, kendisine kurslara devam etmesi yönünde öneride bulunduğunu kaydetti.
     Demirboğa, kurslarda yapılan antrenmanların kendisi için zorlayıcı olmadığını dile getirerek, antrenmanlarda yaptıkları hareketleri öğrenmek için çok çalıştığını bildirdi.
     Bu süreçte ailesinin de kendisine destek verdiğini belirten Demirboğa, İyi çalışıyordum, antrenörüm de yardımcı oldu. 2 yıl içinde Türkiye Şampiyonalarına katılmaya başladım. Spor kariyerimin 3. yılında milli takıma seçildim. Bu süreçten sonrada artistik buz pateninde ilerlemeye devam ettim. Madalyalar kazanmaya başlayınca bu hem beni hem de ailemi çok mutlu etti diye konuştu.
     Demirboğa, 13 yıldır artistik buz pateni yaptığını belirterek, bu süreçte 50ye yakın madalya kazandığını söyledi. Artistik Buz Pateni Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türkiyeyi temsil ettiğini dile getiren Demirboğa, Avrupa Şampiyonalarında finallere kaldığını, bunun da Türkiye için bir ilk olduğunu bildirdi.
    
     -Artistik buz patenine başlamam tesadüf oldu-
    
     Spora ilk başladığı dönemde, buz pistinde sadece buz hokeyi ve artistik buz pateni yapıldığını ifade eden Demirboğa, antrenörünün artistik buz patencisi olması nedeniyle bu branşı seçtiğini söyledi.
     Demirboğa, artistik buz pateni branşında yarıştığı için çok mutlu olduğunu belirterek, Yapılan hareketler görüldüğünde sporun zor olduğu düşünülüyor ama her şey kademe kademe öğreniliyor. İlk buza girildiğinde ayakta durmak biraz zor, ilerleyen zamanlarda bu hareketleri yapmak kolaylaşıyor. Zamanla alışarak hareketleri yapmaya başlıyorsunuz. Tesadüfen başladığım artistik buz pateninde 50ye yakın madalya kazandığım ve ülkemi milli takım düzeyinde temsil ettiğim için çok gururluyum dedi.
     Gelecek yılın ilk ayında Hırvatistanın Zagrep kentinde yapılacak Avrupa Büyükler Artistik Buz Pateni Şampiyonasında mücadele edeceğini ifade eden Demirboğa, burada önce finallere, daha sonra ilk 24e kalmak istediğini bildirdi.
    
     -Aileler çocuklarını buz patenine göndermekten korkmasınlar-
    
     Demirboğa, artistik buz pateni branşının mücadele sporu olmadığını belirterek, buz pateninin birçok spora göre daha tehlikesiz olduğunu söyledi. Buzda düşmenin karada düşmekten farklı olduğunu vurgulayan Demirboğa, kaygan olan zeminde kuvvetin dağıldığını, bu nedenle de düşerken çok acı oluşmadığını kaydetti.
     Demirboğa, vatandaşların çocuklarını buz sporuna yönlendirmelerini önererek, Buz soğuk olduğu için özellikle aileler çocuklarını göndermek istemiyorlar, çocuklarım üşümesin diye. Öyle bir şey yok, buza çıkıldığında yapılan bir kaç hareket sonrasında terlemeye başlarsınız. Her spor dalında olduğu gibi, buzdan çıktıktan sonra gerekli hazırlığınızı yaparsanız, sorun olmayacaktır dedi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Babasının kantininde tanıştı, 50ye yakın madalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER