Bafa Gölünde alternatif turizm çalışmaları

Bafa Gölünde alternatif turizm çalışmaları -Gölün etrafındaki doğal kayalarda yapılan tırmanış, doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor


MUĞLA (A.A) - Bafada, Bafa Gölü etrafındaki doğal kayalarda yapılan tırmanış, doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.
     Son dönemlerde yapılan çalışmalarla temizlenen Bafa Gölüne olan ilginin artmasıyla göl ve etrafındaki doğal kayalar, doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Doğada gönlünce gezmek isteyenler yerel rehberler eşliğinde gölün manzarası ve tarihi eserler arasında trekking yapmayı tercih ederken, tırmanış yapmak isteyen sporcular ise gölün etrafındaki yüksek dağlardaki kayalara tırmanıyor.
     Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bafa Gölünün son yıllarda sadece tarihiyle tanınmadığını, doğa tutkunlarının da ilgisini çekmeye başladığını söyledi.
     Beldenin alternatif turizmle ön plana çıktığını dile getiren Dönmez, Bafa Gölü, dünyaca ünlü bir göl oldu. Beldede yürüyüş, dağcılık gibi sporlar rahatlıkla yapılabiliyor. Göle sörf ve yelken tutkunlarını da bekliyoruz dedi.
     Son yıllarda dağcılık sporlarında beldede artış söz konusu olduğunu, beldede çok güzel tırmanma parkurları olduğunu vurgulayan Dönmez, beldedeki turizmi farklı alanlara yaymak için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
    
     -9 Eylül Üniversitesi Dağcılık Kulübü Bafada kamp kurdu-
    
     Bafa Gölüne gelerek 3 günlük kamp kuran 9 Eylül Üniversitesi Dağcılık Kulübü ekibi, bölgedeki doğal kayalarda kaya tırmanışı yapıyor.
     9 Eylül Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi Ali Düşünen, Bafa beldesi ve Bafa Gölünde oldukça güzel tırmanma parkurları olduğunu söyledi.
     Beldeye 15 kişilik ekiple geldiklerini anlatan Düşünen, Bölgede 400-500 tırmanma rotası mevcut. Bölgeye gelmemizin asıl amacı, kaya tırmanışının daha zor ve daha teknik olması. Burada kısa rotalar üzerinde zor hamleleri deneyerek, ilerleyen süreçte uzun rotalardaki hamlelerimize hazırlanıyoruz. Burada her tarafımız tarihi dokuyla çevrili. Bu tarz bir yerde tırmanmak bahşedilmez bir fırsat. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz diye konuştu.
     Bu arada Bafalı kadınlar da yaptıkları el işi ürünleri gelen ziyaretçilere satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bafa Gölünde alternatif turizm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER