Bafrada fırıncılara hijyen eğitimi konulu seminer

Bafrada fırıncılara hijyen eğitimi konulu seminer verildi


SAMSUN (A.A) - Bafra ilçesinde fırıncılara hijyen eğitimi konulu seminer verildi.
     Bafra Kalkınma Vakfı salonunda 100 fırıncıya yönelik düzenlenen seminerde konuşan Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş, Türkiye şartları üzerinde fırınlara sahip olduklarını belirterek, Eğer biz bu fırıncılığı yapacaksak, hijyen kurallarına uymamız gerekir dedi.
     Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Cihan Eroğlu ise şunları söyledi:
     Ekmek ağırlığı, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri, en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50şer gram artırılmak suretiyle piyasaya arz edilecek. Toplu üretim yerleri için çeşitli sözleşme ve taahhütler çerçevesinde üretilen, doğrudan tüketiciye arz edilmeyen ekmek, kepekli ekmek, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmeği ve ekşi maya ekmekleri muhtelif ağırlıklarda üretilebilir. Ürünlerin üzerinde, üretici firma adı ve gramaj bilgilerini içeren üretici işareti yer alabilir. Manavda, tüpçüde ve pazarda artık ekmek satılmayacak, ekmekler kesinlikle dışarıda olmayacak, normal ekmek ve kepekli ekmeğin dışında hiçbir ekmek ambalajsız olmayacak.
     Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrolcüsü Elif Günaydın, ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin üretim, depolama, dağıtım ve satış aşamalarının taşıması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.
     Günaydın, satış yerlerinde alıcının ürüne elinin değmesinin engelleneceğini ve ekmek dolabı ile tezgahının her zaman muhafaza edileceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerle temas eden malzeme, alet ve ekipman, gıda ile temasa uygun, yeterli temizlik ve dezenfeksiyona izin veren madde ve malzemelerden yapılır. Bulaşma riskini engelleyecek biçimde üretilir, kullanıma hazır, bakımlı ve iyi şartlarda tutulur. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler satış noktasına getirildiğinde, ekmek kasaları açıkta bırakılmaz, zemin ve dış oranda teması engellenir, palet üzerinde olacak şekilde temiz bir ortama konulur.
    
     Muhabir: Namık Azgın
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Bafrada fırıncılara hijyen eğitimi konulu seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER