Bafrada kadın çiftçiler yarıştı

Bafrada kadın çiftçiler yarıştı


SAMSUN (A.A) - Bafrada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yurt genelinde düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması yapıldı.
     Bafra Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya, ilçeye bağlı 8 köyden, 16 kadın çiftçi katıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, yarışma öncesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kadının üretken yaratıldığını, bu üretkenliğin hayatın her alanında görüldüğünü belirtti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilerin girişimcilik ruhunu geliştirmek ve aralarındaki diyaloğu geliştirmek için bu yarışmayı düzenlediğini vurgulayan Dursun, Bu yıl 10uncusunu tertip ettiğimiz yarışmada 16 katılımcımız var, bugün burada bilgiler yarışacak. Ben bu yarışmaya katılan bütün hanımefendileri medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum dedi.
     Kaymakam Ali Katırcı ise önceki yıllarda aynı yarışmada ilçe birincisi seçilen 2 kişinin il seçmelerinde de başarı göstererek bölge finalinde ili temsil ettiğini açıkladı.
     Konuşmaların ardından düzenlenen yarışma sonunda birinciliği 120 puanla Şeyhören köyünden Nejla Çetin alırken, ikinciliği 110 puanla Osmanbeyli köyünden Esra Çalışkan, üçüncülüğü ise Şeyhören köyünden 100 puanla Müzeyyen Metin aldı.
     Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilerden birinciye yarım altın, ikinci ve üçüncüye çeyrek altın hediye edildi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Bafrada kadın çiftçiler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER