Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young:

Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young: -Yıldızlar yaratıcı, yenilikçi, iletişim odaklı, teknolojiye yatkın, iş ve özel hayat dengesini gözeten, kendine güvenen ve sorgulayan, talepkar, sabırsız, yükselmek isteyen kişilerdir


ANKARA (A.A) - Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, şirket olarak genç kuşaklara önem verdiklerini belirterek, Yıldızları kavramının tarifini yaratıcı, yenilikçi, iletişim odaklı, teknolojiye yatkın, iş ve özel hayat dengesini gözeten, kendine güvenen ve sorgulayan, talepkar, sabırsız, yükselmek isteyen kişiler olarak yaptı.
     Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen Yıldızlarla Yolculuk temalı İnsan Kaynakları Kongresi, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde başladı.
     Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young burada yaptığı konuşmada, şirket olarak yıldız adaylarını üniversitenin üçüncü sınıfında seçmeye ve kariyerlerini birlikte şekillendirmeye çalıştıklarını ifade etti.
     Yıldızları, yaratıcı, yenilikçi, iletişim odaklı, teknolojiye yatkın, iş ve özel hayat dengesini gözeten, kendine güvenen ve sorgulayan, talepkar, sabırsız, yükselmek isteyen kişiler olarak tarif eden Young, şirket olarak genç kuşaklara önem verdiklerini belirtti. Young, iş hayatının ilk 3 yılının çok önemli olduğunu ve süreçte çalışanlara rehberlik ettiklerini anlattı.
     Herkesin müdürlük yada bir unvan istediğini, ancak uzmanlara da ihtiyaç olduğunu dile getiren Young, uzmanlar olmadan işlerin yürümesinin mümkün olmadığını söyledi.
     İyi performans gösteren çalışanlara evden çalışma imkanı tanıdıkları, yıl sonunda başarılı personelin ödüllendirildiğini ifade eden Young, Yıldızlara bol bol yerimiz var dedi.
     Türkiyedeki çalışan ve yöneticilere ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine Young, şöyle konuştu:
     Çalışanlarımızın yeterince zorlayıcı olmadığını, aşağıdan yukarıya yeterince baskı olmadığını düşünüyorum. Söylenen her şeye evet diye cevap vermek zorunda değiliz. Bazı şeyleri sorgulamamız gerekiyor. Bunu kanaatimce Türkiyede yeterice yapmıyoruz, değiştirmemiz gereken bir şey. Aşağıdan yukarıya baskı yetersiz, sorgulama geliştirilebilir. Artıları, fedakar denilebilecek düzeyde çalışkan bir ekip var. İmkansızları başarabilen yüksek bir sadakat var. Bursada 3 büyük firma var; Bosch, Tofaş ve Renault. Bursada Boschta çalışmayana kız vermiyorlar diyorlarmış, biz de bundan gurur duyuyoruz. Biz krizlere rağmen hep büyüdük. Bunu çalışanlarımızla başardık. Türkiyedeki 10 bin çalışanımızla sonuna kadar gidebiliriz, aşamayacağımız hiçbir engel yok.
     KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Altan da her yıl farklı bir temayla gerçekleştirdikleri kongrede insan kaynakları için güncel konuları ele aldıklarını söyledi.
     Bu yılın ana temasının Yıldızlarla Yolculuk olduğunu ifade eden Altan, kurumların bünyesinde bulunan yıldızların, ücret ya da sosyal hakların ötesinde kendilerine değer verildiği ve yeteneklerini sergileyebildikleri ortamlarda kalmayı tercih ettiklerini, aksi halde bulundukları kurumları terk ettiklerini belirtti.
     Liderlerin kurumlarındaki yıldızları keşfedip, onları teşvik etmesi gerektiğini vurgulayan Altan, yıldız çalışanları elde tutmak, kurumları yıldızlaştırmak için liderlere önemli görevler düştüğünü söyledi.
    
     -Yetenek avcıları kimin peşinde--
    
     AVEA İnsan Kaynakları Direktörü Bahattin Aydın ise yetenek avcılarının, yetenek ararken organizasyonları başarılı yapan insanların peşinde olduğunu söyledi. Yetenek yönetiminin bazı çalışanları ayırıp onlara farklı davranmak olmadığını dile getiren Aydın, doğru yetenek yönetiminin, insanların yeteneklerine uygun şekilde görevlendirilmesinden ve sağlıklı bir organizasyondan geçtiğini ifade etti.
     Kurumlarda yeteneği ve performansı yüksek olanların yıldız olarak nitelendirildiğini belirten Aydın, doğru yönetilirse herkesin taşıdığı özelliklere uygun görevlerde yıldız olabileceğini vurguladı.
     Aydın, etkin kariyer yönetiminin, yeteneklerin kariyer ihtiyacıyla şirketlerin yetenek ihtiyacının doğru yönetilmesinden geçtiğini kaydetti.
     Yıldız Holding İnsan Kaynakları Direktörü İdil Şeker de yetenek yönetimindeki mevcut durum ve doğru yetenek yönetimi konularında değerlendirmelerde bulundu.
    
     Muhabir: Göksel Yıldırım
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER