BAKA, AB projeleri için ortak akıl

BAKA, AB projeleri için ortak akıl toplantısı düzenledi


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Avrupa Birliğinin İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programına üç alt başlıkta hazırlayacağı proje başvurusu için bölgedeki kamu ve özel kurum ile kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı düzenledi.
     BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Teknokent Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda İstihdam, Hayat Boyu Öğrenme ve Sosyal İçerme başlıkları hakkında bilgilendirme yapan BAKA temsilcisi, katılımcıların projede yer almasını istedikleri hizmet veya eğitim ihtiyaçları konularında görüşlerini aldı.
     Toplantıya Antalya Sağlık ve SGK il müdürlükleri, Akdeniz Üniversitesi, Antalya L Tipi Cezaevi, özel hastaneler, Kent Konseyi, belediyeler, Rehberler Odası, ALTİD, Kooperatifler Birliği temsilcileri katıldı.
     BAKA Proje İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Deniz Demirbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, çağrının farklı öncelik eksenlerini kapsadığını, amaç olarak daha iyi iş olanaklarının oluşturulması, daha geniş bir sosyal uyum, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve bilgi temelli bir ekonomiye geçiş hedefi taşıdığını söyledi.
     BAKAnın istihdam, hayat boyu öğrenme ve sosyal içerme başlıklarında proje başvurusuna hazırlandığını ifade eden Demirbaş, toplam bütçesi 144 milyon avro olan programın 63 milyon avro bütçe ayırdığı istihdam başlığındaki önceliğin kadınların iş gücüne katılımlarını artırmak ve gençlerin istihdama çekmek olduğunu anlattı.
     Demirbaş, şöyle konuştu:
     Bütçesi 33 milyon avro olan hayat boyu öğrenme başlığındaki öncelik yaşam boyu öğrenmenin ilerletilmesi ve insan kaynağına işletmeler ve işçiler tarafından yatırım yapılmasının teşvik edilmesiyle işçilerin, işletmelerin ve girişimcilerin uyum yeteneklerinin arttırılmasıdır. Bütçesi 20 milyon avro olan diğer bir başlık olan sosyal içermede ise öncelikler itina gösterilmesi gereken kişilerin iş gücüne dahil olmalarının sürdürülebilir hale getirilmesi ve iş gücü piyasasındaki tüm ayrımcılık türleri ile mücadele edilmesi amacıyla gereken imkânları sağlayarak içermeci bir iş gücü piyasasının teşvik edilmesi olarak belirlendi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BAKA, AB projeleri için ortak akıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER