Bakanlar Çelik ve Eker, Şanlıurfada

Bakanlar Çelik ve Eker, Şanlıurfada -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -"Huzurun, barışın, bereketin ve bolluğun yeniden yükseldiği bir sürece girmiş oluyoruz" -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: "Hayvancılık alanınd


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Huzurun, barışın, bereketin, bolluğun yeniden yükseldiği bir sürece girmiş oluyoruz" dedi.
     Bakan Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa temasları kapsamında, bir et entegre tesisini ziyaret etti.
     Burada konuşan Çelik, et entegre tesisinin doğru bir yatırım olduğunu belirtti. Kentteki istihdam oranının arttığını dile getiren Çelik, "Burada bir çok kardeşimiz istihdam ediliyor, diğer yapılan tesislerde de istihdam edilecekler. Huzurun, barışın, bereketin ve bolluğun yeniden yükseldiği bir sürece girmiş oluyoruz" dedi.
    
     -Tarım ve hayvancılık desteklemeleri-
    
     Eker de tesisin Türkiyedeki en önemli işletmelerden biri olduğunu belirterek, tarıma dayalı sanayinin gelişmesine destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.
     Bölge çiftçisine 4 milyar TLnin üzerinde tarımsal destek ödemesi yaptıklarını anlatan Eker, şunları kaydetti:
     "Desteklemelerin ardından hayvancılık alanında ciddi artış meydana geldi. Kültür ırkı 10 kat artarak 5 bin 300den 52 bine çıktı. Büyük baş hayvancılıkta artış oranı yüzde 52,8e, süt üretimi ise 120 bin tondan 187 bin tona çıktı. Bunun yanında et üretiminde de ciddi artış var. Tarımsal kırsal kalkınmayı destekleme faaliyetleri çerçevesinde burada 18 et üretim tesisine, 14 süt üreten tesise, 2 süt işleme pazarlama tesisine, 1 et işleme pazarlama tesisi olmak üzere 35 projeye yüzde 50 hibe desteği veriyoruz."
     Tesisi gezen Bakan Çelik ve Eker, yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Rauf Maltaş / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Bakanlar Çelik ve Eker, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER