Bala Alçı Taşı İşleyecek, Avrupaya Öğretecek

Bala Alçı Taşı İşleyecek, Avrupaya Öğretecek -Bala Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Alçı Taşının Sanata Kazandırılması konulu Avrupa Birliği Projesi kabul edildi


ANKARA (A.A) - Bala Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Alçı Taşının Sanata Kazandırılması konulu Avrupa Birliği Projesi kabul edildi.
     Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP Grundtvıg programı) kapsamında 2012 Teklif çağrısı dönemi çalışma gruplarını değerlendiren komite, Bala İlçe Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Alçı Taşının Sanata Kazandırılması konulu projeyi kabul ederek sözleşme yapılmasına karar verdi.
     Bala İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Eroğlu, AAya yaptığı açıklamada, projenin Bala ilçesinin kabul edilen ilk hibe projesi olduğunu ve proje kapsamında 18 bin 803 Euro malzeme, ekipman ve diğer giderlerde kullanılmak üzere hibe alınacağını kaydetti.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eroğlu, zengin alçı taşı rezervleri bulunan Balada inşaat sektörünün bir çok kademesinde kullanılan bu taşın proje ile farklı alanlarda da kullanılmasını hedeflediklerini söyledi.
     Eroğlu, Amacımız alçı taşını öğütülmeden ham olarak işlenerek biblo, takı, çeşitli süs eşyaları ve dekoratif ürünlerin yapımını öğreterek, bilginin sürekli yenilenmesi neticesinde oluşan gereksinimleri karşılamak ve yetişkin kişilere yaşamları boyunca, bilgi ve niteliklerini geliştirmek için imkanlar sunarak istihdam olanaklarını artırmaktır dedi.
     Alçı Taşının ham halinin işlenmesi konusunda, Eskişehirde Lüle Taşı ustaları ile görüşülerek Alçı Taşının da Lüle Taşı gibi işlenebilirliliği konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını ifade eden Eroğlu, 2013 yılının Nisan ayında Avrupanın çeşitli ülkelerinden Balaya gelecek 18 kişilik ekibi misafir ederek, Alçı Taşı işlemesi konusunda eğitim vereceğiz. Böylelikle bu ürünün Avrupa ülkelerinde de yaygınlaştırılmasını katkı sağlayacağız diye konuştu.
     Hali hazırda kullandıkları hizmet binalarının bu projenin uygulanmasında yeterli fiziki şartlara sahip olmadığını belirten Eroğlu, projenin hayata geçmesiyle birlikte 4 yıllık bir zamanda 4 bin kişiye ulaşılması hedeflediklerinin söyledi.
     Projede kullanılacak, torna tezgahları ve ekipmanların bir kısmının hazır olduğunu bildiren Eroğlu inşaatı devam eden Bala Halk Eğitim Merkezi binası tamamlanana kadar Bala Belediyesi tarafından tahsis edilen bir binada faaliyetlere başlanılacağını belirterek, projenin hazırlığında ve uygulanmasında Bala Belediyesinden çok önemli katkılar gördüklerinin sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Bala Alçı Taşı İşleyecek, Avrupaya Öğretecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER