Balıkesirde Teknokent kurulacak

Balıkesirde Teknokent kurulacak -Balıkesir Üniversitesi ile Balıkesir Sanayi Odası arasında üniversite ve sanayiyi bir araya getirecek Teknokentin protokolü imzalandı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Üniversitesi ile Balıkesir Sanayi Odası arasında üniversite ve sanayiyi bir araya getirecek Teknokentin protokolü imzalandı.
     Balıkesir Sanayi Odasında düzenlenen törende konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde kurulması hedeflenen Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi için protokol imzaladıklarını söyledi.
     Turhan, 2023 hedefleri kapsamında Balıkesirin ihracatını 10 milyar dolara çıkarmak istediklerini belirterek, Bu hedefin gerçekleşmesi için üniversite ve sanayiyi bir araya getirecek Teknokentin olması gerekiyor. Dünyada ticaret, markalar arasında dönüyor. Markalaşmak gerekiyor. Bu potansiyel, Balıkesirde var. Çok güçlü bir üniversiteye sahibiz, ayrıca müteşebbislerimiz de var dedi.
     Konuşmanın ardından, Turhan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Aygün Yavuz, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman ve Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Balıkesirde Teknokent kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER