Balıkesirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl

Balıkesirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü -Belediye Başkanı Ok: Şehitlerimiz dolayısıyla kutlama programlarımızın bir kısmını iptal etmek zorunda kaldık


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı göndere çekildi. Kuvay-ı Milliye Meydanında süren törende temsili olarak Balıkesirin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.
     Belediye Başkanı İsmail Ok, törende yaptığı konuşmada, Balıkesirin düşman işgalinden kurtuluşunu kutladıkları zamanda terör olayları ile terör örgütü PKKnın hain saldırılarının Balıkesirlileri derinden yaraladığını söyledi.
     Konuşmasında Afyonkarahisardaki mühimmat deposunda yaşanan patlamaya da değinen Ok, şunları kaydetti:
     Dün Afyonkarahisarda meydana gelen patlama sonucu maalesef 25 Mehmetimiz şahadet şerbetini içti. Dünkü üzücü patlama olayında şehit olan Mehmetçiklerimizi ve son dönemde Güneydoğuda hayatını kaybeden bütün güvenlik güçlerini, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bugün çok coşkulu bir kutlama programı hazırlığı içerisindeydik. Ama son dönemde yaşadığımız ve artarak devam eden terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimiz dolayısıyla kutlama programlarımızın bir kısmını iptal etmek zorunda kaldık. Tüm yüce Türk milletinin başı sağ olsun diyor, artık bu acıların son bulmasını temenni ediyorum.
     Törene, Vali Ahmet Turhan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, milletvekilleri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER