Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin olağan genel kurulu

Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin olağan genel kurulu -Başkanlığa Ramazan Demir, yeniden seçildi


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin olağan genel kurulu yapıldı. Başkanlığa Ramazan Demir, yeniden seçildi.
     Özel bir otelin salonunda düzenlenen genel kurul toplantısında, yapılan açık oylama sonucu Ramazan Demir 2 yıl süreyle tekrar başkanlığa seçildi. Başkan Demir, kürsüde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe değinerek, yerel medya çalışanlarına 4. kuvvet sayılan medyanın, ancak bir arada olarak bu güce sahip olabileceğini belirtti. Demir, oylama sonrası yaptığı konuşmada, şöyle konuştu:
     Geçen yapılan kongremize 200 kişi katılmış, ortalama 165i imza atmıştı. Bugünkü kongremizde yine yaklaşık 200 meslektaşımızla birlikteyiz. Geçen kongremizde de şimdiki kongremizde de yanlış yaptığımıza dair bir arkadaşımız bile, kelime, ifade veya eleştiri konusu getirmedi. Ama daha sonra görüyoruz ki cemiyetimize yönelik, Balıkesir basınına yönelik, gazeteciliğe yönelik çok ağır itham ve eleştirilerde bulunuldu. Bunların bazıları gazete sütunlarına yansıdı. Ben öncelikle şunu söyleyeyim gazeteciler arasında eleştiri olacaktır. Ama bunu gazete sütunlarına taşımayalım. Bize denildi ki cemiyet üye kabul etmiyor, ulaşılamaz cemiyet yönetimi diktatör gibi padişah gibi. Biz hiç bir şekilde böyle davranmadık. Bugüne kadar bizlere en ağır eleştirileri yöneltenleri, hakaretleri yönelten kişileri bile cemiyet üyeliğinden düşürmedik. Biz hiçbir zaman ayrıştırıcı değil bütünleştirici olduk. Hiçbir zaman kavgacı değil uzlaştırıcı olduk. Lütfen biz ulaşılamaz insanlar değiliz. Bizlerin hatası varsa ne olur yüzlerimize söyleyin. Mesleğimiz önemli bir süreçten geçiyor. Eğer biz bu süreçte birbirimizin ayağına kurşun sıkmaya devam edersek bizi hiç kimse dinlemez. Ne olursunuz birbirinizi sevin. Birlik ve beraberlik içinde olalım.
     Kongreye, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, CHP Milletvekili Namık Havutça, TGF Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca ve yerel medya çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin olağan genel kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER