Bandırmadan kısa kısa

Bandırmadan kısa kısa -Kızılay Bandırma Şubesi Başkanı Özümüt: -2000 yılında 80 kapasiteli olarak açılan Kız Öğrenci Yurdu, 2012-2013 öğretim yılında 191 kişiye hizmet verir hale getirilmiştir


BALIKESİR (A.A) - Kızılay Bandırma Şubesi Başkanı Mehmet Özümüt, 2000 yılında 80 kapasiteli olarak açılan Kız Öğrenci Yurdu, 2012-2013 öğretim yılında 191 kişiye hizmet verir hale getirilmiştir dedi.
     Özümüt, yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının kurulduğu 11 Haziran 1868 yılından bu tarafa geçen 145 yıllık geçmişinde halkın sevgi ve güvenine kazandığını söyledi.
     Son üç yıldaki Ramazan aylarında 4 bin 491 aileye erzak ve bin 502 adet kavurma dağıtımı yapıldığını dile getiren Özümüt, Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve diğer yüksek okullarda öğrenim gören toplam 91 öğrenciye son üç yılda, burs verilmiştir. 2000 yılında 80 kapasiteli olarak açılan Kız Öğrenci Yurdu, 2012-2013 öğretim yılında 191 kişiye hizmet verir hale getirilmiştir diye konuştu.
    
     -Anadolu basınında ilk fotoromanı o yayınlamıştı-
    
     Anadolu basınında ilk yerli fotoromanı yayınlayan Mehmet Bozkurt, o yılları anlattı.
     Bandırmada, 1971 yılında sahipliğini yaptığı Yeni Gün Gazetesinde, gazeteci Sayim Alkazakın senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği Oğlum İçin isimli fotoromanda Bülent Alkazak, Sayim Alkazak, Özer Kocabay, Turhan Yalçıntunç, Nurettin Güray ve Ertan Özbülbül gibi Bandırmalıların rol aldığını vurgulayan 77 yaşındaki Bozkurt, şunları söyledi:
     Bu fotoromanın yayınlandığı yıllarda Anadolu basınının teknik olanakları çok yetersizdi. Önce fotoromanın fotoğraflarını çekiyor, bunları büyük kentlerdeki bazı yerlere göndererek, klişe yapılmasını sağlıyorduk. Daha sonra fotoğraf olarak sayfalarımıza yerleştiriyorduk.
     1963-1967 yılları arasında Erdekte kurduğu ilk matbaada basılan haftalık gazete Erdek 18 Eylülün ilk sayısını 21 Mayıs 1965 tarihinde yayınladığını da anlatan Bozkurt, Gazetecilik, kamuyu aydınlatmak amacıyla yapılması gereken çok zevkli bir uğraş. Ama mutlaka doğru ve dürüst bir şekilde yapılması gerekiyor. Yaşım 77 ama içimdeki gazetecilik tutkusu halen sürüyor. Gazetecilik yıllarımda çok iyi meslektaşlarla çalıştık. O yılları unutmama olanak yok dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırmadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER