Bandırmadan kısa kısa

Bandırmadan kısa kısa -Bandırma Ticaret Odası, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu semineri düzenledi


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Ticaret Odası organizasyonunda 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.
     Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, seminerde, işlerin, bana bir şey olmaz anlayışı içinde yürütüldüğüne dikkati çekti.
     Türkiyenin, iş kazalarında dünyada üçüncü, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise birinci sırada yer aldığını vurgulayan Kocaman, şöyle devam etti:
     Ülkemizde her gün 4-5 kişi, iş kazaları sonunda yaşamını yitirmektedir. Yani yılda bin 500 kişi, iş kazaları sonucunda hayatını kaybediyor. Yine ülkemizde her yıl kayıtlara geçen iş kazası sayısı 80 bini bulmaktadır. Bu kazalar sonucunda gayrı safi milli hasıla kaybımız da çok yüksektir. Bu nedenle iş verenlerin, yalnız yasalarla cezalandırılma korkusuyla değil, vicdanen sorumluluk duymamak için de iş kazalarının ortaya çıkmaması için gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.
     Ardından, 30 Haziran 2012 tarihinde yayınlanan ve önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek olan İş Sağlığı Güvenliği Kanunu hakkında bilgi veren Mümin Ergül, Ülkemiz, iş güvenliğine geçiş konusunda henüz giriş aşamasında bulunuyor. İş güvenliğine geçiş konusunda çok geride kaldığımız bir gerçektir. Oysa dünyanın gelişmiş ülkeleri, iş güvenliği konusuna sanayi devriminden önce geçtiler dedi.
    
     -Cumhuriyet Caddesinde çift taraflı park yasağı uygulamasına geçiliyor-
    
     Cumhuriyet Caddesinde, çift taraflı park yasağı uygulamasına geçiliyor.
     Bugün toplanan Trafik Komisyonu tarafından alınan kararın, Bandırmaspor Yönetim Kurulunun talebi ve özellikle bu cadde üzerindeki trafik yoğunluğunun artmasının neden olduğu belirtilirken, park yasağının başlamasıyla cadde üzerindeki parkmetre uygulamasının da kaldırılacağı ifade edildi.
     Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, kendilerine gelen talepler doğrultusunda komisyonca bu kararın alındığını söyledi.
     Cumhuriyet Caddesi çift taraflı park yasağıyla ilgili Trafik Komisyon raporunun bir hafta sonraki encümen toplantısında kabul edilmesinin ardından karar, uygulama alınacak.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırmadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER