Barbaros Çocuk Köyü yeniden inşa edilecek

Barbaros Çocuk Köyü yeniden inşa edilecek -Korunmaya muhtaç çocuklar için VOB ve Koruncuk Vakfı tarafından merhum senarist ve oyuncu Meral Okay anısına yeniden hizmete açılacak Barbaros Çocuk Köyü için protokol imzalandı


İZMİR (A.A) - Urlada daha önce faaliyetini durduran Barbaros Çocuk Köyü, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası ile Koruncuk Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile bir süre önce yaşamını yitiren senarist ve oyuncu Meral Okay anısına yeniden açılacak.
     Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) ve Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk Vakfı) arasında Barbaros Çocuk Köyünün yeniden hizmete açılmasına ilişkin işbirliği protokolü, İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonunda düzenlenen törenle imzalandı.
     VOB Başkanı Işınsu Kestelli, 8inci yılına giren VOB olarak sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini ifade etti.
     Bu kapsamda, Koruncuk Vakfının Urladaki Barbaros Çocuk Köyünü yeninden inşa etmek düşüncesiyle yaptıkları işbirliği talebine, yönetim olarak destek kararı aldıklarını dile getiren Kestelli, şunları söyledi:
     Türkiyede korunmaya muhtaç çocuk sayısının 14 binin üzerinde olduğu söyleniyor. Çocuklara uzatılmış her el, ülkemizin geleceğine verilmiş önemli bir destek. Sosyal, demokratik, daha yaşanılır bir ülke istiyorsak, çocuklara adil bir yaşam vermemiz gerekiyor. Bu projeyle kente sosyal bir katkı yapmaktan son derece mutluyuz. İzmirlilerin de projeye destek olmasını bekliyoruz.
     Koruncuk Vakfı Başkanı Mehmet Pınar Aran da vakıf olarak 1979dan bu yana korunmaya muhtaç çocukların yanında yer aldıklarını, Urla Barbaros Çocuk Köyü için VOB ile 3 yıllık bir protokol imzaladıklarını, köyün sürekli hizmet verebilmesi için herkesin yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi.
     Bu arada, yeniden açılacak Barbaros Çocuk Köyünün bir süre önce yaşamını yitiren senarist ve oyuncu Meral Okayın anısına ithaf edileceği bildirildi.
     Protokol imza törenine Okayın da görev yaptığı Tims Productionstan Banu Savcı ile Muhteşem Yüzyıl dizisi oyuncularından Yüksel Ünal da katıldı.
     Birkaç yıldır kapalı olan Barbaros Çocuk Köyünün 2013te hizmete girmesi ve korunmaya muhtaç 100 civarında çocuğun bu köyde yaşaması hedefleniyor. VOBun 3 sene boyunca yıllık 800 bin liralık destek vereceği çocuk köyü, bu yıl hayatını kaybeden ünlü oyuncu ve senarist Meral Okaya atfedilecek.
     Barbaros Çocuk Köyü, İzmirin Urla ilçesinde 1996 yılında kamu, hayırsever iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile kimsesiz çocukların barındırıldığı yurt modeline alternatif olarak kurulmuş, köy 2009 yılında ortaya çıkan cinsel istismar iddiaları üzerine kapatılmıştı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Barbaros Çocuk Köyü yeniden inşa edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER