Bartında kuduz aşı kampanyası başladı

Bartında kuduz aşı kampanyası başladı


BARTIN (A.A) - Bartın İl Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüğü her yıl yapılan yabani hayatla teması olma olasılığı yüksek olan kedi ve köpeklerin aşılanmasına başlandığını bildirildi.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlıkça yürütülen, hayvan hastalık ve zararları ile mücadele çalışmaları kapsamında aşılamanın 15 Mart tarihine kadar devam edeceğini belirtti.
     Bayram, ihbarı mecburi bir hastalık olan kuduz hastalığının halen Türkiyenin gündeminde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     2013 yılı 15 Şubat-15 Mart döneminde il geneli olarak tüm kedi ve köpeklerin kuduz hastalığına karşı aşılanması planlanmaktadır. Bu amaçla il ve ilçe müdürlüğümüz personeli tarafından köylerde ve merkez mahallelerde aşılama programı gerçekleştirilecektir. Aşılama uygulamasından bir gün önce muhtarlar vasıtasıyla mahalle ve köylerde bulunan kedi ve köpek sahipleri bilgilendirilecektir. Bartın Belediyesi himayesinde bulunan sahipsiz hayvan bakım evindeki kedi ve köpeklerin aşı materyali de bu aşılama projesi kapsamında temin edilmektedir. Ayrıca, kedi ve köpek sahipleri hayvanlarını il veya ilçe müdürlüklerimize getirerek de aşılarını yaptırabilirler. Kuduz aşıları Avrupa Birliği mali yardımları çerçevesinde bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır. İl ve ilçe müdürlükleri tarafından sadece aşılamalardan hayvan başı 2,50 lira uygulama ücreti alınmaktadır. Hayvanlarını aşılatmayan hayvan sahiplerine ise Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa göre 6 bin 400 lira idari para cezası uygulanacaktır.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında kuduz aşı kampanyası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER