Başbakan Erdoğanın Siirt ziyareti

Başbakan Erdoğanın Siirt ziyareti -AK Parti Siirt Milletvekili Ören: Toplu açılış olmasına rağmen miting havasına dönüşmesi bizi memnun etti


SİİRT (A.A) - AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Başbakan Erdoğanın Siirt ziyaretine ilişkin olarak , Toplu açılış olmasına rağmen miting havasına dönüşmesi bizi memnun etti dedi.
     AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, İl Başkanı Ali İlbaş ve Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci, il binasında ortak basın açıklaması yaptı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Siirte yaptığı 2 günlük ziyareti değerlendiren Ören, Başbakan Erdoğanın yaptığı ziyarette vatandaşların gereken ilgiyi gösterdiğini belirtti.
     Halkın coşkulu karşılamasından duyduğu mutluluğu dile getiren Ören, Vatandaşlarımızın balkonlardan gelen heyetimizi selamlaması ve zılgıt çekmesi, toplu açılış olmasına rağmen miting havasına dönüşmesi bizi memnun etti. Bu güzelliği inşallah elimiz güçlenerek Ankarada Siirt şehrimize karşı daha fazla çalışarak en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacağız dedi.
     Ören, Başbakan Erdoğanın sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile yaptığı toplantıda Siirtin kronikleşmiş sorunlarının dile getirildiğini ifade ederek, Daha önce gündeme getirdiğimiz Siirtin sorunları ile ilgili elimiz güçlendi. Bu sorunları Sayın başbakanımıza ve bakanlarımız nezdinde teyit ettirdik. Siirt ile ilgili kronikleşmiş bazı sıkıntıları akşam kanaat önderleri ile yapılan toplantıda dile getirilmesi bizi memnun etti. Biz orada toplumsal bir güç aldık diye konuştu.
     Başbakan ile görüşmek için Siirtteki toplantıları işgal eden kişileri bir daha görmek istemediklerini ifade eden Ören, Dışarıdan gelip başbakanın peşini bırakmayan iş adamlarından ricamız, kendi işleri için başka yerde onlarla muhatap olsunlar. Başbakanımızın Siirt ziyaretinde en az o günü Siirtlilere bıraksınlar. Bunu talep ediyoruz. Bir daha ki sefer, Siirtliler bu güzelliği onlara sunmayacaklar. Biz de gereken tepkiyi bundan sonra göstereceğiz şeklinde konuştu.
    
     -Sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan fotoğraf-
    
     AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş ise, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadakın ziyaretinde makam koltuğunda ağırladığı AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafı gerekçe göstererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Siirt programına katılmadığını hatırlattı.
     Başbakan Erdoğanın ziyaretinden bir hafta önce Bakan Bağışın Siirte geldiğini ve Sadak tarafından karşılandığını belirten İlbaş, Bağışın daha sonra belediyeyi ziyaret ettiğini kaydetti.
     Sadakın Belediye meclis üyelerimle en iyi şekilde sayın başbakanımızı ağırlayacağız şeklinde ifadeleri olduğunu kaydeden İlbaş, şunları söyledi:
     Maalesef son gün çark ederek, sanki bu söylemleri söylememişler. Kesinlikle inandırıcı bir yaklaşım ve üslup olmadığını düşünüyoruz. Belki kendi aralarında ve genel merkezlerin aldığı bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü 25 gün önce sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan bir fotoğrafı gelip gerekçe göstermesi bana inandırıcı gelmiyor. Keşke gelseydi. Başbakan genel başka olarak Siirte gelmiyordu. Toplu açılışları yapmak için geliyordu. Toplu açılışlar için gerek belediye başkanları, kaymakamlar ve tüm resmi kurumlardaki yetkililer gelip başbakanı karşılıyor, ama gelmediler.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş - Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğanın Siirt ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER